geeft je boek uit
professioneel en zonder kosten

Welkom! Gaat Boekscout jouw boek uitgeven?

Welkom bij Boekscout. Wil je je boek uitgeven? We weten haast zeker dat je hier vindt wat je zoekt.

Laten we beginnen met een opsteker. We weten dat de meeste schrijvers zich onzeker voelen. 'Is mijn boek wel goed genoeg?' Vaak zijn we blij dat ze het ons toch hebben toegestuurd. Heel veel manuscripten die we lezen, zijn een stuk beter dan schrijvers zelf denken. Dus nogmaals: welkom!

Waarmee kun je bij ons terecht? Eigenlijk met alles. Heb je een roman geschreven? Een handboek? Een thriller? Een managementboek? Een kinderboek? Fantasy? Een gedichtenbundel? Een reisboek? Een prentenboek? Een dierenboek? Heb je een fotoboek gemaakt? Of een stripboek? Of … Kom maar op!

We kijken met alle respect en nieuwsgierigheid naar elk manuscript dat we ontvangen. Ben je een beginnend schrijver, en is dit je eerste boek? Je bent bij ons aan het goede adres! We hebben een ongeëvenaarde ervaring met schrijversdebuten. Heb je al meer boeken geschreven, of ben je een professional die ons unieke concept waardeert? Ook dan staat onze deur wijd open. Onze uitgeverij is er voor iedereen.

Uitgeven of eigen beheer?

Boekscout is vooral een uitgever - met een modern, in eigen huis ontwikkeld concept. Daardoor kunnen wij véél meer manuscripten accepteren dan de traditionele uitgeverijen. Wij doen al heel wat jaren wat niemand ons nog heeft kunnen nadoen. Schrijvers waarderen dat bijzonder positief. Verreweg de meesten van hen kiezen voor Boekscout.

Naast de uitgeverij bieden we ook de mogelijkheid van eigen beheer. Dit is beschikbaar voor schrijvers die liever op eigen risico hun boek uitgeven. Maar net als in de uitgeverij kunnen ook zij rekenen op onze volledige inzet. We laten niemand aan z’n lot over bij Boekscout.

Lees op onze website wat je van ons kunt verwachten. En stuur ons je manuscript toe. Wat let je? Niet geschoten is altijd mis!

Boekscout in de media

Maak kennis met ons team

Wij gaan ervoor zorgen dat jouw boek na al het werk dat je erin hebt gestoken, de perfecte finishing touch krijgt. Er staat een team van 16 professionals voor je klaar. Maak kennis met het team .

Schrijversprijs BoekGoud

BoekGoud geldt als een erkenning voor de prestaties van de deelnemende auteurs en heeft tot doel schrijvers te stimuleren hun creativiteit ten volle te gebruiken, te ontwikkelen en te etaleren en daarbij het plezier te ervaren dat met het schrijven samengaat.

Uitgeverij voor jong talent

Boekscout Yo! stimuleert jonge auteurs om hun schrijftalenten verder te ontwikkelen. Boekscout Yo! is de enige boekenuitgeverij voor kinderen. Ben je tussen 10 en 15 jaar, dan bestaat de kans wij je boek willen geven.