De Dakdikkertjes - en het woelige leven van Zacharius

Jan Kleene

Categorie: Verhalen

€ 16,49
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Met veel fantasie en verbeeldingskracht heeft de schrijver een familie, genaamd de Dakdikkertjes, gecreëerd. Vooral vader Zacharius beleeft de meest doldwaze avonturen. Hij belandt daarbij regelmatig in de gevangenis. Alles wat hij aanpakt, gaat vaak volledig mis. Voor de lezer blijft het gissen wat hij nu weer gaat beleven tot ergernis van de rest van de Dakdikkertjes. De auteur wil de lezer dan ook onbedaarlijk laten lachen. Moeder Loesje gaat haar eigen weg en komt in de plaatselijke jetset terecht. De dochters gaan ieder hun eigen weg en generen zich voor hun vader. Er loopt een  rode draad door het boek, die aan het eind van het verhaal tot een verrassende ontknoping leidt. De schrijver hoopt dat de lezer meegaat in zijn fantasie en bovenal het boek leest met een lach op zijn gezicht.

Uit het boek

Het zonnetje schijnt en er worden koele drankjes geserveerd aan boord en het leven lacht hen toe. Dan gaat het grote avontuur beginnen en Zacharius haalt zijn hengel tevoorschijn. Hij gooit zijn hengel uit en dan gebeurt waar Willeke eigenlijk al bang voor was. Tegelijk met de hengel zweeft hij door de lucht en belandt uiteindelijk in het ruime sop. Er breekt onmiddellijk paniek uit aan boord, maar hij toont nog steeds een teken van leven. Een bemanningslid besluit ook maar overboord te springen, want het zou jammer zijn als een klant verdrinkt. Bovendien zal het slechte reclame voor het bedrijf zijn. De commotie wordt alleen maar groter als blijkt dat Willeke door alle opwinding is flauwgevallen. Gelukkig is er een dokter aan boord, die haar snel weer bij haar positieven brengt. Intussen ligt Zacharius te schreeuwen als een mager varken. De bemanningsleden weten niet goed wat ze met hem aan moeten. Het is net een visdobber, dan gaat hij onder water en dan komt hij als een duveltje uit een doosje weer boven. Uiteindelijk wordt hij gered door de man die zo heldhaftig overboord is gesprongen. De lust om nu nog te gaan vissen is bij hem totaal verdwenen en hij besluit zich maar op de koele drankjes te richten.

Over de auteur

Jan Kleene uit Giethoorn debuteerde nog geen jaar geleden met een boek over zijn bipolaire stoornis, Het went nooit - Manisch depressief bipolair pieken dalen. Het vervolg was een thriller die zich afspeelt in zijn geboortedorp, De moord op het Bovenwiede. Jan schrijft met een losse stijl waardoor het makkelijk leest. Het is zijn passie die hij pas op zesenvijftigjarige leeftijd heeft ontdekt. Hij wil zo veel mogelijk genres gaan beheersen. Na een autobiografie en een thriller is er nu een humoristisch boek van hem verschenen. Jan is een veelzijdig schrijver.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Dakdikkertjes - en het woelige leven van Zacharius

Auteur:

Jan Kleene

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

134

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Verschijningsdatum:

26-08-2016

ISBN:

978-94-022-2886-1 / 9789402228861

Vaste prijs:

€ 16,49

Taal

Nederlands