Alles begint bij het aanraken - In het handschrift

Alles begint bij het aanraken - In het handschrift

Jenny Dejager
Categorie: Gedichten

Taalgebruik en beeldspraak is zorgvuldig afgewogen. De bundel is opgebouwd uit drie delen met name: De poëzie van het schone onbehagen, Alles begint bij het aanraken en Door het harnas van de tijd.
Onzichtbaar verdriet heeft de moeder-dochterrelatie beschadigd. Door in poëzie neer te leggen: het is niet te vatten hoe de weg naar huis op een eeuwigheid lijkt; is er ruimte voor heling zonder antwoorden, zonder zekerheden op weg naar vrede.
Het hoog sensitieve gehalte uit zich al een rode draad in de poëzie die benoemd wat kan benoemd worden. Het afgesneden zijn, krijgt een nieuw klankkleur want: de tongval van de liefde is een heftig ding.
Al blijft het eeuwig zoeken naar de muziek van: het blad en de wind die zo graag samenzijn.
In het handschrift van de dichter.

Jenny Dejager

Lees meer

€ 16,50

Gratis verzending

Thérèse Levasseur werd de huishoudster, minnares, echtgenote en weduwe van Jean-Jacques Rousseau. Zij was een laaggeletterde vrouw, wat niet ongewoon was in de 18de eeuw. Ze legde zich toe om zoveel mogelijk te memoriseren, om haar gebrek aan kennis te camoufleren.
Dat de verlichtingsfilosoof een levenslange relatie is aangegaan met deze vrouw was minder vanzelfsprekend. Jean-Jacques Rousseau, bekend als de filosoof met een gebruiksaanwijzing en op de koop toe een hypochonder, heeft zelfs de nodige stappen gezet om haar na zijn dood uit de armoede te houden.
De relatie die ze later aanging met Jean-Henri Bally, een flierefluiter op wie ze dolverliefd was, besliste anders over haar lot.

Lees meer

€ 19,99

Gratis verzending

Thérèse Levasseur - Weduwe van Jean-Jacques Rousseau...
Avondreizen van muurzweet en parels

Avondreizen van muurzweet en parels

Jenny Dejager
Categorie: Gedichten

Avondreizen van muurzweet en parels bestaat uit verhalen in een dichterlijke taal. Die taal verandert van houding elke keer dat ze gelezen of herlezen wordt. Alles in het leven heeft twee kanten: een blad heeft een ommezijde, een medaille heeft een keerzijde. Daartussen ligt haar poëzie. Jenny Dejager heeft een loopbaan achter de rug waarbij ze leerde de oude wereld van zich af te schudden om haar onafhankelijkheid en vrijheid te verwerven. Deze dualiteit uit zich in haar poëzie waarvan zijzelf beweert: ‘Alles waartegen ik mij verweer, is universeel en biedt mij de ervaring van de troost. Lees meer

€ 16,49

Gratis verzending