Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser

Renate Evertse

Categorie: Gezondheid
  • (8)

€ 22,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Ook een Gespecialiseerd Verpleegkundige kan slachtoffer worden van een medische misser. Renate belandt aan de andere kant van het bed. Tijdens de operatie waarbij een bekkenbodemmatje wordt geïmplanteerd en met een schroef wordt vastgemaakt in haar rug, gaat het helemaal mis. Robot dokter heeft zijn dag niet en als gevolg zullen de dagen van haar nooit meer hetzelfde zijn. Een verhaal over het gesloten bastion dat medische wereld heet, over systemen die het woord mens niet kunnen spellen en David die weggeblazen wordt door Goliath.

Uit het boek

Dit boek vertelt het verhaal van de lijdensweg die Renate Evertse onderging na een operatie in het ziekenhuis in september 2014. Het is een hoogstpersoonlijk document geworden van een vrouw die in staat was om ondanks zeven operaties nog franje te geven aan haar leven. Het is die levenskracht die bij elke lezer van dit boek indruk zal moeten maken. Het is ook het verhaal van een stabiele relatie met een partner die onvoorwaardelijk loyaliteit en stabiliteit toonde onder het motto for better and for worse. Maar ook het verhaal van de kracht van de kinderen, de ex-collega’s en de vrienden die Renate onvoorwaardelijk hebben gesteund. Hopelijk zal het verhaal een inspiratie zijn voor andere patiënten die vergelijkbare ervaringen hebben.

Juist door die levenskracht, de bijna altijd positieve benadering in combinatie met humor en relativeringsvermogen is de boventoon van dit boek toch positief, ondanks alle tegenslagen. Daarbij worden de alledaagse dingen in een mensenleven mooi verweven in het medisch en juridisch traject. Over die trajecten ga ik het nu niet hebben. Ik zou alleen willen opmerken dat de professionals die zich met de medische en juridische afwikkeling hebben beziggehouden dit boek zouden moeten lezen; alleen al om tot de conclusie te komen dat de behandeling van dit soort gecompliceerde zaken veel meer behelst dan een enkel dossier. Het gaat immers toch ook om de mens erachter!

Over de auteur

Renate Evertse (1959) is een gedreven, vrolijke SEH en Recovery Verpleegkundige die volop in het leven staat. Totdat het noodlot toeslaat, zij aan de andere kant van het bed belandt en terecht komt in een medische rollercoaster. Tijdens haar gevecht om beter te worden en samen met haar maatje in het leven zelf op zoek moet gaan naar goede zorg, begint zij haar belevenissen op papier te zetten. Dit zorgt voor afleiding en troost. Het wordt de geboorte van dit prachtige boek. Ook om te laten zien hoe het met de zorg in Nederland is gesteld als het misgaat en niemand het meer weet. Ondanks alles is zij haar bizarre humor nooit kwijt geraakt en is zij heel gelukkig met haar nieuwe leven. Zij heeft een leven voor, en een leven na “de schroef”.

Reviews

2020-12-01 12:07:56 | Door: ed van es | Waardering:
In één ruk uitgelezen. Wat kan er een hoop misgaan en wat heeft dat een hoop gevolgen. Leuk kerstcadeau, ook voor de letselschadeverzekeraars!

2020-12-01 13:57:34 | Door: Myra | Waardering:
Kan niet stoppen met lezen, waarheidsgetrouw boek, met een flinke dosis humor. Pijnlijk en raakt je tot op het “bot”. Eenzaam gevecht

2020-12-01 14:17:32 | Door: Wilma gribnau | Waardering:
Aangrijpend boek erg mooi geschreven. Ontroerend en ook nog met veel humor.

2020-12-01 16:10:59 | Door: Rina | Waardering:
Dit verhaal ken ik, heb ik van dichtbij meegemaakt omdat de schrijfster mijn vriendin is. Bijzonder knap dus dat ik bij het lezen van dit boek opnieuw ontroerd raak en me weer realiseer hoe ingrijpend dit op het leven van dit gezin is geweest. Een bijzonder verhaal over een bijzondere vrouw, verteld door een geknakte en weer opgekrabbelde, sterke persoonlijkheid.

2020-11-30 13:47:59 | Door: Leone Papa | Waardering:
Indrukwekkend boek met een gezonde dosis humor. Ik kan het zeker aanraden voor iedereen die geïnteresseerd is!

2020-11-29 19:09:46 | Door: Liesbeth van der Sluijs | Waardering:
Indrukwekkend boek over medische missers en onvermogen. Bizarre gebeurtenissen en ondanks alles groot doorzettingsvermogen van schrijfster. Bijzonder om te lezen, aanrader!

2020-11-20 13:38:43 | Door: Yaël | Waardering:
Een ontzettend mooi en pakkend boek gebaseerd op echte gebeurtenissen. Een echte aanrader!

2020-11-20 14:20:25 | Door: Machteld | Waardering:
Toppie!Schrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser

Auteur:

Renate Evertse

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

302

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

20-11-2020

ISBN:

978-94-640-3763-0 / 9789464037630

Vaste prijs:

€ 22,99

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (8)