De Tuin - Een familieroman in brieven

Hennie Molenaar

Categorie: Romans

€ 21,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als de jonge Guusje op een lentemiddag in 1922 arriveert bij de tuinderij van de familie De Boer, weet ze niet precies wat haar te wachten staat. Een tante heeft een baan voor haar geregeld, ze gaat werken in het huishouden van Jan en Leida. Leida is ziek en kan niet veel meer, dus Guusje krijgt het druk. Ze moet de eindeloze was doen, schoonmaken eten koken én zorgen voor de twee kleine kinderen. Ze heeft alleen op zondagmiddag vrij. In die uurtjes schrijft ze lange brieven aan haar zus Cootje. Over het huis en zijn bewoners, over de tuin en het personeel. Dan wordt Leida steeds zieker en komt Guusje voor een onmogelijke beslissing te staan.

Uit het boek

Twaalf maart, 1922

Lieve zus

Eindelijk heb ik tijd te schrijven. Ik weet het, ik heb het beloofd vorige week, maar toen wist ik nog niet hoe druk ik het zou krijgen. Toen dacht ik nog, ach, een beetje voor de kindjes zorgen, een beetje poetsen, dat is wel te doen. Maar het is een beetje meer. Veel meer eigenlijk. Iedere avond slaap ik zodra mijn hoofd mijn kussen raakt.
Maar nu is het zondagmiddag en ik heb even vrij. Ik weet niet voor hoelang, de kinderen slapen, maar kunnen zich ieder ogenblik weer melden.

Over de auteur

Hennie Molenaar is in 1963 geboren in Delft en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Nu woont ze al weer bijna 30 jaar in ‘s-Hertogenbosch. Ze heeft een aantal jaren in bibliotheken gewerkt. Maar veel liever schrijft zij zelf. Na een zware burn-out in 2003 besloot zij haar hart en roeping te volgen en zich helemaal op het schrijven te richten. Inmiddels zijn er vijf boeken van haar hand verschenen, waaronder drie kinderboeken. Dit is het eerste boek van haar dat bij Boekscout verschijnt. Voor meer informatie over Hennie en haar werk kunt u terecht op haar website.
henniemolenaar.nl

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Tuin - Een familieroman in brieven

Auteur:

Hennie Molenaar

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

274

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1321-5 / 9789464313215

Vaste prijs:

€ 21,99

Taal

Nederlands