Piempje

Lauryn Stadhouder

Categorie: Jeugdboeken

€ 13,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Je herkent het vast wel: het gevoel dat je gewoon lekker kan doen wat je zelf wilt, zonder dat je ouders zich ermee bemoeien. Nou, zo gaat het bij het achtjarige jongetje Pieter Pommetje. Pieter Pommetje, maar liever wordt hij Piempje genoemd, brengt zijn vrije tijd vaak door met zijn beste vriend Puck. Zo kijken ze samen naar een film die ze eigenlijk niet mogen zien, gaan ze zonder vader en moeder naar een attractiepark en hebben ze bijna een botsing met een vliegtuig. Hoe zal dat aflopen?

Uit het boek

"Wat gaan we nu doen?", vraagt Puck. "Ik weet wel wat leuks, we gaan naar het attractiepark", stelt Piempje voor. "Jaaaaaaa, goed idee. Daar heb ik echt zin in." "Zullen we dan vliegend gaan?", vraagt Puck twijfelend. Gelukkig antwoordt Piempje: "Ja hoor, dan kan jij mee op mijn rug, net als in de film." Maar ja, dat had Piempje natuurlijk nog nooit eerder gedaan. Dus dat viel even tegen. Hoe moet dat nou? Moet hij Puck op zijn rug nemen, een aanloop nemen en springen? Ze proberen het keer op keer, maar elke keer gaat het fout. Eerst struikelt Piempje bij het rennen en bij het op stijgen komt Piempje maar niet in de lucht. Teleurgesteld gaan Piempje en Puck op de stoeprand zitten. Ze zeggen niets tegen elkaar. Piempje dacht diep na. Hoe zou Spiderman het doen? Piempje dacht aan de film en ineens roept hij uit: "Ja Puck, ik weet het. Ik weet hoe we samen kunnen vliegen!"

Over de auteur

"Ik ben geboren op 28 januari 1999 in Zuid-Holland. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om piano te spelen en te dansen. Ook tekenen vind ik heel leuk om te doen. Aan het einde van groep 6 van de basisschool begon ik verhaaltjes te schrijven. In die tijd bedacht ik ook een verhaaltje over het achtjarige jongetje Piempje. Toen ik het liet lezen aan mijn moeder, geloofde zij bijna niet dat ik het zelf geschreven had. Ik ging door met het schrijven van verhalen over Piempje en zo zijn er hoofdstukken ontstaan. Uiteindelijk zijn al de hoofdstukken bij elkaar dit boek geworden!"

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Piempje

Auteur:

Lauryn Stadhouder

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

54

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

07-01-2011

ISBN:

978-94-6089-937-9 / 9789460899379

Vaste prijs:

€ 13,95

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.