Niet zonder mijn zus

Kim en Ilana Overink

Categorie: Jeugd-/kinderboeken

€ 17,95

Samenvatting

Emma en Sarah zijn een tweeling. Ze hebben haast nooit ruzie en zijn niet van elkaar weg te houden. Hun leven verandert ingrijpend als hun ouders gaan scheiden. De tweeling dreigt uit elkaar te worden gehaald. Emma en Sarah proberen uit alle macht dit te voorkomen maar dit mondt uit in een verschrikkelijk drama. Nadat ze aan een schoolwedstrijd hebben meegedaan waarmee ze een reis naar Hawaii kunnen winnen, gaat Sarah shoppen. Maar ze keert niet meer terug... Zal Emma haar zus ooit nog weerzien?

Uit het boek

Een kwartier later staat Anne voor de deur. ‘Fijn dat je er bent’, zegt ze en geeft Anne een knuffel. ‘Ik ruik koekjes’, zegt Anne en snuift de geur van de koekjes op. ‘Ja, die hebben pap en ik gebakken. Kom we gaan ze proeven’, zegt Emma en pakt de schaal met koekjes. Nadat ze de heerlijke koekjes hebben gegeten houden ze er een paar over en stoppen deze in een zakje voor Sarah. Emma schrijft op een papiertje: VOOR: Sarah. VAN: Emma en Anne We hebben lekkere koekjes gemaakt! Wees maar blij dat je er ook een paar krijgt. Het was erg moeilijk om ze niet allemaal op te eten. Nadat ze het zakje in de kast hebben gelegd, gaan ze naar boven om een spel op de computer te spelen. Zo gaat er weer een uur voorbij. ‘Anne, dit kan echt niet. Er is wat gebeurd’, roept Emma en barst in tranen uit. ‘Kom, we gaan naar beneden en bellen nog een keer’, zegt Anne. Samen rennen ze naar beneden. Daar op de bank zit hun vader met tranen in zijn ogen. ‘Pap’, roept Emma geschrokken. Anne kijkt geschrokken naar Mark. ‘Wat is er?’, vraagt Emma aan haar vader. ‘Lieverd, de politie heeft ze gevonden’, stottert hij. Anne schrikt en gaat op de bank zitten naast Mark en Emma. ‘Wat? Waar? Hoe? Waarom?’, stamelt Emma. ‘Ze hebben een ongeluk gehad’, zegt hij.

Over de auteur

"We zijn tweelingzussen en geboren in 1995. We schreven altijd al samen verhalen en dit boek hebben we geschreven toen we 12 jaar waren. In dat jaar, 2007, zijn we met onze ouders naar Canada verhuisd. We wonen met veel plezier 'in the country' (platteland) nabij Lakefield, Ontario."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Niet zonder mijn zus

Auteur:

Kim en Ilana Overink

Categorie:

Jeugd-/kinderboeken

Aantal pagina's:

230

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

17-06-2011

ISBN:

978-94-6176-262-7 / 9789461762627

Vaste prijs:

€ 17,95

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.