Firefield: de vervloekte berg

Bart Vanhee

Categorie: Fantasy

€ 15,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Jake Firefield is een jongen van 15 jaar. Op een nacht ziet hij hoe een man wordt neergebliksemd door een paarse bliksem. Net voor zijn dood geeft de man een vreemd medaillon aan Jake. Jake gaat op onderzoek en komt uit bij de smid van het dorp. De bliksem blijkt te komen van Necromanus, de kwaadaardige magiër die op het medaillon uit is. Nu ook Jakes leven in gevaar is, besluiten ze de strijd aan te gaan met Necromanus. Samen met onder andere een verbannen strijder en een babbelziek meisje vatten ze de tocht aan naar Necromanus. Die blijkt gevaarlijker dan eerst gedacht...

Uit het boek

Jake schoot overeind. Wat een nachtmerrie! Hij baadde in het zweet. Anders was er niemand wakker en zelfs de wachten waren ingedommeld. Jake haalde diep adem. “Het is maar een droom”, mompelde hij tegen zichzelf. Alhoewel… De jongen vertrouwde het niet, en hij hoorde ook wat gekraak op het dak. Of was dat gewoon het hout dat kreunde door de wind? Hij hield het niet uit! Gedreven door nieuwsgierigheid en tegelijk door wantrouwen, nam hij zijn katana en vertrok hij naar boven. Hij liep de gang door, de gelagkamer in en ging van daar de trap op. Hij ontweek de verrotte treden; de trap kreunde onder zijn gewicht. Hij bereikte de gang van de eerste verdieping. De verdieping had drie kamers. De jongen opende heel voorzichtig alle deuren, maar ontdekte niets verontrustend. Hij liep verder naar de tweede verdieping terwijl de spinnen boven hem bengelden. In tegenstelling tot de eerste bestond de tweede verdieping, die kleiner was, uit één grote kamer. Jake ademde diep in en smeet de deur open. Niets. Enkel wat spinnen die wegkropen in het maanlicht dat door het enige raam en het gat in het dak naar binnen viel. Dat raam! Jake besloot er eens een blik door te werpen. Hij sloop erheen, wachtte even en sprong toen voor het raam. Het maanlicht verduisterde. Hij keek recht in de bijna witte ogen van het beest uit zijn nachtmerrie! Die nachtmerrie was werkelijkheid geworden!

Over de auteur

"Ik ben in 1998 geboren te Menen. Ik volg Latijn- Wiskunde in het SAM. Eén van mijn grootste hobby’s is boeken lezen. Ik speelde al een tijde met het idee een boek te schrijven. In de vakantie kreeg ik plotseling een inval. Enkele vrienden steunden mijn idee en ik werkte het verder uit. Naast boeken lezen zijn mijn hobby's: badminton, gitaar, ksa, … en boeken schrijven!"

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Firefield: de vervloekte berg

Auteur:

Bart Vanhee

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

96

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

14-12-2012

ISBN:

978-94-6206-446-1 / 9789462064461

Vaste prijs:

€ 15,45

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.