Ik heet Adam

Bibi Nieukoop

Categorie: Jeugdboeken
  • (1)

€ 17,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Langzaam draaide Adam de sleutel om.
Stil hing hij zijn jas aan de kapstok en sloop de gang op.
Te laat! Zijn vader opende de woonkamerdeur.
"Na school even blijven ‘chillen’ zeker?", vroeg zijn vader. Adam slikte. "I-ik had een gesprek met mijn m-mentor..."
"En waarom heb je dan niet even je moeder gebeld?", vroeg vader. "Ze ... ze heeft mijn telefoon afgepakt..."
Vader keek woedend. "Wat ben jij toch een geniepig rotjong!" Met grote passen kwam hij op Adam aflopen.

Adam heeft op jonge leeftijd al te maken met mishandeling. Hij kent zijn familie niet en vindt thuis geen steun voor zijn problemen. Gelukkig leert hij na verschillende avonturen toch liefde kennen.

Uit het boek

Langzaam draaide Adam de sleutel om. Stil hing hij zijn jas aan de kapstok en sloop de gang op. Te laat! Zijn vader opende de woonkamerdeur. "Na school even blijven "chillen" zeker?", vroeg zijn vader. Adam slikte. "I-ik had een gesprek met mijn m-mentor..."
"En waarom heb je dan niet even je moeder gebeld?", vroeg vader. "Ze.. ze heeft mijn telefoon afgepakt.." Vader keek woedend. "Wat ben jij toch een geniepig rotjong!" Met grote passen kwam hij op Adam aflopen. "Een beetje de schuld op een ander afschuiven hè? Wat denk jij wel niet? Dat je moeder geen gevoelens heeft?" Hij greep Adam bij zijn kraag en sleurde hem de woonkamer in. Laura was met een puzzel bezig en moeder las in een tijdschrift. Vader had Adam nog steeds vast en ging bij moeder staan. Laura keek Adam verdrietig aan. Ze konden samen communiceren door alleen hun lippen te bewegen. Laura begon: Is-papa-boos-op-je? Adam schudde zijn hoofd: Ga-maar-naar-boven. Onverwachts liet vader hem los, waardoor Adam met een doffe plof op de grond viel. Met natte ogen keek hij Laura smekend aan: Ga-weg! Ze knikte en rende de gang in.

Over de auteur

Bibi Nieukoop (7 april 2004) woonde tot haar 11de in Deventer. Na de scheiding van haar ouders in 2009 is ze, met broer en zusje, bij haar moeder blijven wonen. In 2015 zijn zij verhuisd naar Almelo.

Het schrijven begon als een spannend verhaaltje toen ze zich verveelde. Eenmaal voorgelezen aan haar moeder was deze erg onder de indruk en werd het voorgelegd aan een uitgever.

Bibi’s lievelingsboeken zijn Vrije val, (ff) out en Tintelend verliefd.

Reviews

2017-12-23 12:04:34 | Door: annette grou | Waardering:
wow geniaal boek! leuk om te lezen!



Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Ik heet Adam

Auteur:

Bibi Nieukoop

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

84

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

05-05-2017

ISBN:

978-94-0223-583-8 / 9789402235838

Vaste prijs:

€ 17,49

Waardering:

  • (1)

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.