Mijn moeder in mijn handen

Yasmina Boukou

Categorie: Jeugdboeken
  • (2)

€ 19,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Wanneer Hopes moeder opgenomen wordt in het ziekenhuis vanwege hersenkanker, staat alles op zijn kop. Een operatie van $14.000 moet plaatsvinden binnen nu en tien dagen. Door de stress belandt ze al snel in een wereld van drugs en diefstal. Samen met haar vriend Matt verdient ze stapje voor stapje illegaal wat geld door inbraken te plegen en drugs te dealen. Maar of dat nou genoeg is...

Uit het boek

Nog geen tien minuten later zijn ze aangekomen. Er staan twee opgevoerde mp3-motoren geparkeerd voor de bank. Op een van de motoren zit een jongvolwassen, blond meisje. Matt en Hope stappen uit en lopen richting de bank. "Ga maar alvast zitten, we zijn hier zo weg", zegt het meisje, wijzend naar de plek achterop.
Ze gaat er andersom op zitten zodat ze zo meteen goed op de politieauto’s kan richten.
"Het komt goed", zegt Matt knikkend voordat hij de bank binnen loopt, Hope heeft een brok in haar keel en wordt met de seconde steeds zenuwachtiger. Nog geen minuutje later hoort ze gegil en ziet ze mensen de bank uitrennen, enkele omstanders bellen het alarmnummer maar Matt en het meisje zijn nog steeds binnen.
Een minuut later rennen ze allebei met een grote Adidas-zijtas gevuld met geld de bank uit en springen op de motoren.
Matt scheurt weg maar Hope en het meisje zitten nog stil. Ze krijgt de motor niet gestart maar ze horen al sirenes.

Over de auteur

Yasmina Boukou is een meisje dat niet al te veel opvalt in de klas, maar wel bomvol zit met creativiteit. Toen ze ongeveer tien jaar was, schreef ze alleen maar kleine gedichtjes en verhalen. Die hobby heeft ze jarenlang achterwege gelaten. Maar toen ze op een saaie middag weer een leeg worddocument opende, kwam er toch wat anders uit dan verwacht. Haar passie voor schrijven is weer boven water gekomen.

Reviews

2018-06-23 22:45:43 | Door: Sara | Waardering:
Echt een prachtig boek.Heel fijn om te lezen en zo mooi geschreven, echt een topper! Geweldig om te weten dat zo’n jong meisje dit heeft geschreven.

2017-11-07 18:56:13 | Door: Mark | Waardering:
Super dat een zo'n jong meisje haar eigen boek kan schrijven en ik ben benieuwd naar haar inspiratie. Spannend dat dat nu mijn zoon (11) het boek aan het lezen is.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Mijn moeder in mijn handen

Auteur:

Yasmina Boukou

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

158

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-06-2017

ISBN:

978-94-0223-710-8 / 9789402237108

Vaste prijs:

€ 19,49

Waardering:

  • (2)

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.