Hersenspinsels door hersenletsel - Verhaal over het leven met hersenletsel

Robert van der Klei

Category: Biographies

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Robert van der Klei heeft een leven geleid dat heel erg op en neer gaat en spannend is vanaf het eerste, ernstige ongeval dat hij meemaakt. Vanaf zijn achtste levensjaar leeft hij met hersenletsel. Daarnaast beleefde hij veel avonturen doordat hij met zijn gezin naar Saudi Arabië verhuisde omdat zijn vader daar werkzaam was. Er heeft eigenlijk, buiten de therapie in het ziekenhuis waarbij hij weer leerde dingen vastpakken en lopen weinig plaats gevonden. Later toen ze weer in Nederland woonden ging het moeizaam op school. Na de land- en tuinbouwschool is hij gelijk gaan werken. Begonnen in de bosbouw en later bij een staalbedrijf werkzaam geweest. Er volgde wederom een ongeval met een zware hersenkneuzing als gevolg. Daarna belandde hij in 2013 in een zware depressie, waarna hij dit boek schreef.

From the book

Flarden van een verleden, flarden van toen het nog klopte in mijn hoofd. Later gaan dingen stuk; later is echter niet te laat om de stukken bij elkaar te vegen en van de stukken weer een te maken. Het lichaam verslijt naarmate de geest groeit. Soms blijven dingen in herinnering door dwalen en hoe je het graag anders had gehad of had kunnen hebben, maakt ook eigenlijk niet uit.

Mijn moeder zei altijd dat de harde schijf vol kwam te zitten en bij mij is dat eigenlijk ook het geval. Hoe zij die schijf weer leegmaakte is mij eigenlijk niet duidelijk. Ik weet nog dingen te herinneren van doorgaans mijn hele leven. Alsof het gisteren was ...

Misschien is het wel zo dat je een herinnering zelf maken kunt, maar juist alleen de uitschieters onthoud je. Precieze datering is daar niet bij, tenminste in mijn geval niet, maar ten tijde van nek- en rugklachten en daarbij komende psychische problemen, ben ik een dagboek bij gaan houden. Maakt dit een herinnering gemakkelijker of is dit alleen zo omdat het dan op papier of - zoals in dit geval – in de computer staat?

De eigenlijke herinnering zit daadwerkelijk in het lichaam, of op de ziel, wordt ook wel gezegd. Dit is iets om later dieper op in te gaan en nu vooralsnog tenminste tot die tijd te laten rusten. Echt, er komt een tijd hiervoor, maar daar ben ik op dit moment nog niet direct aan toe.

About the author

Robert van der Klei werd geboren op 20 december 1967 in Dordrecht. In zijn achtste jaar kreeg hij een ernstig ongeval met zwaar hersenletsel als gevolg. Zijn leven is daardoor zeer turbulent en lastig geworden. Nu heeft hij zijn leven redelijk op de rit en vult hij zijn dagen voornamelijk met zijn grote passie: de Duitse herder. Op dit moment heeft hij drie Duitse herders waarmee hij veel traint. Een andere passie is het maken van muziek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hersenspinsels door hersenletsel - Verhaal over het leven met hersenletsel

Author:

Robert van der Klei

Category:

Biographies

Number of pages:

176

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-01-2020

ISBN:

978-94-6389-900-0 / 9789463899000

Price:

€ 20,50

Language

Dutch