Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoe overleef ik mijn stage?
Een boek vol met tips en tricks, zodat jij het beste uit je stage kan halen

Auteur

Kim Wouters

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De overgang van het schoolse leven naar stage lopen kan erg heftig zijn. Zo kan het zijn dat je ’s avonds uitgeput bent, terwijl je dat eerst nooit was. Daarnaast kun je bij je stage ook tegen verschillende problemen aanlopen. Vragen zoals: “Mag ik eigenlijk nee zeggen als stagiaire?”, “Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?” en “Hoe kan ik een goede indruk achter laten?” kunnen door je hoofd spoken. Deze survivalgids geeft onder andere antwoord op deze belangrijke vragen. Je leert om inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid, kwaliteiten en valkuilen, maar je krijgt ook tips om bijvoorbeeld prioriteiten te leren stellen, je stagewerkzaamheden in te delen, meer te bewegen tijdens je stage en het gesprek aan te gaan mocht je stage toch tegen vallen.

Over de auteur

Kim Wouters (1996) las vanaf jongs af aan graag boeken. Tijdens haar studie Human Resource Management raakte ze geïnspireerd door het stageleven. Daarom vond ze het tijd om ook eens aan de andere kant van de tafel te zitten. Haar eerste boek bracht heel veel plezier met zich mee, mede omdat ze haar vorderingen elke week met haar klasgenoten kon bespreken. Deze klasgenoten zaten in hetzelfde schuitje en dit riep dan ook veel gelijkenissen op.

Productinformatie

ISBN
9789463898270 / 978-94-638-9827-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-12-2019
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Voor specifieke educatieve doeleinden

Uitvoering
Paperback
Pagina's
52
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Veelal iedere student krijgt vanuit het stagebedrijf een begeleider toegewezen. Vaak weet je tijdens je sollicitatieprocedure al wie dit gaat worden. Deze begeleider is uiteindelijk degene die jouw stage gaat beoordelen. Deze eindbeoordeling kan voor sommige studenten nog wel eens uit de lucht komen vallen. Het kan namelijk zijn dat je ineens hoort dat je je stage niet gehaald hebt. Hoe kun je dit voorkomen?

De basis voor succes is verwachtingsmanagement. Verwachtingsmanagement houdt in dat jij bepaalde verwachtingen hebt van je stagebegeleider en dat jouw stagebegeleider bepaalde verwachtingen heeft van jou. Deze wederzijdse verwachtingen dienen uitgesproken te worden. Hierdoor weet je te allen tijde waar jij je op moet focussen gedurende je stage en kom je niet voor verrassingen te staan.

Tip: Stagebegeleiders verwachten vaak dat een stagiair zich ontwikkelt gedurende een stage. Het is daarom raadzaam om een leerplan op te stellen. Dit is een manier om jouw voortgang inzichtelijk te maken. Hoe pak je dit precies aan?

1. Stel je leerdoelen op.
Een leerdoel kan bijvoorbeeld zijn dat je het eng vindt om presentaties te geven of dat je moeite hebt met plannen.

2. Denk na hoe jij deze leerdoelen aan kunt pakken en schrijf dit voor jezelf op. Koppel vervolgens jouw leerdoelen aan je stagewerkzaamheden, zodat je concreet met je leerdoelen aan de slag kunt gaan. Ga in gesprek met je stagebegeleider als je leerdoelen en stagewerkzaamheden niet met elkaar overeenkomen.

Het is altijd goed om uit je comfortzone te treden. Heb je moeite met presenteren? Ga dit dan niet uit de weg en zorg ervoor dat je dit tijdens je stage kan oefenen. Vraag bijvoorbeeld of je een project mag leiden. Dit biedt namelijk de gelegenheid om het tussentijds te presenteren. Je kunt dit bijvoorbeeld eerst voor je stagebegeleider doen en vervolgens ook voor je andere collega’s. Je zult zien hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek