Wikkelo - Meer dan een naam

Wim Jansen & Rosa van Kempen

Category: Young Adult

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Amira van Wikkelo, studente geschiedenis, krijgt een anoniem briefje waarin ze wordt aangespoord om een onderzoek te doen naar haar afkomst. Nieuwsgierig geworden duikt ze in haar verleden, samen met haar vriendin en geholpen door haar mentor. Wie is de geheimzinnige tipgever, en wat wil hij? Gaandeweg ontdekken ze nog meer vreemde zaken. Stapje voor stapje komen ze verder, totdat iemand hen bedreigt als ze niet onmiddellijk stoppen met het speurwerk. Vragen stapelen zich op. Waarom moet het verleden geheim blijven? Wie probeert hun onderzoek te dwarsbomen? De spanning loopt hoog op wanneer de onbekende besluit drastische maatregelen te nemen. Amira raakt verstrikt in een beangstigende situatie. Komt ze hier ooit uit?

From the book

Ze sloeg rechtsaf, de Breedstraat in. Ze moest de bocht nogal ruim nemen, want net op de hoek stond een grote glimmende zwarte auto geparkeerd. Audi A6, las ze. Vast een heel dure. Dat valt hier wel op, dacht ze, want zulke wagens zie je hier bijna nooit. Toen ze goed en wel voorbij was, hoorde ze de Audi starten. Ze ging iets aan de kant om hem te laten passeren. Een kleine honderd meter van haar voordeur, reed hij voorbij. Geblindeerde ramen, zag ze.
De auto reed langzaam. Te langzaam, realiseerde Amira zich.
De wagen paste de snelheid aan en kwam steeds dichterbij rijden.
Amira remde.
Nog voor ze stilstond duwde de Audi haar opzij. Het voorwiel van de fiets raakte de stoeprand. Ze viel en rolde over haar fiets. De trapper raakte haar zij, en ze moest even de pijn verbijten. Zag dat het rechterportier openging. Er stapte een grote kale man uit de auto met een leren motorjack aan.
Amira reageerde snel. Stond op en rende weg in de richting van waar ze gekomen was.
Achter haar schreeuwde de man.
Toen ze omkeek zag ze dat ook de chauffeur uit de auto was gekomen.
Twee mannen in motorjacks achter zich.
Shit! Links van haar was een steegje. Ze dook er in.
Passeerde twee vuilnisbakken. Gooide de bakken om als een barricade. Verderop een muur met nog een vuilnisbak.
Ze keek om. De kale man was al over de barricade.
In blinde paniek klom ze op de vuilnisbak en sprong naar de muur. Achter haar viel de container om. Ze slaagde erin zich op te trekken en schoof op haar buik. Zwaaide haar benen naar de andere kant. Liet zich zakken. En rende meteen weer door.
Waar was ze? Ze had geen idee. Keek rond. Een binnenplaats met poortjes en een paar geparkeerde auto’s.
Uitgang! Waar is de uitgang?

About the author

Het verhaal van deze roman is bedacht door Rosa van Kempen. Ze is 17 jaar en woont in Utrecht. Rosa is LVB en heeft Turnermozaïek. Ze leest veel en is dol op thrillers. Rosa is bijzonder creatief en heeft een enorme fantasie. Samen met haar opa, Wim Jansen, is het verhaal verder uitgewerkt, Diverse scènes zijn door Rosa geschreven. Opa schreef de uiteindelijke tekst. Wim Jansen was 78 jaar bij het uitkomen van dit boek en woonde in Veldhoven. Hij was amateurschrijver en had inmiddels twee boeken op zijn naam staan: ‘Kruutmoes en Paashoutjes, de weg naar later’ (2011 Free Musketeers) en ‘Hanenbalken’ (2017, Lecturium). Wim Jansen is op 4 december 2019 helaas overleden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wikkelo - Meer dan een naam

Author:

Wim Jansen & Rosa van Kempen

Category:

Young Adult

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-09-2019

ISBN:

978-94-6389-577-4 / 9789463895774

Price:

€ 19,50

Language

Dutch