Willem wil je wat worst? - Spiegeltjes uit het leven van alledag

Jacques Nagelkerke

Category: Stories
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We spiegelen onszelf elke dag. Elke keer zien we onszelf met andere ogen. Ook Jacques spiegelde zich vaak en schreef korte columns die in zijn eigen leven ontstonden. Noem het maar bespiegelingen waarmee hij gebeurtenissen uit zijn leven weergeeft die voor iedereen prettig te lezen zijn. Door een ironische kijk op de dingen komt hij ook tot aparte ideeën over de wereld die hij in zijn spiegelbeeld ziet. Het is een boek dat zeer prettig leest en een inkijk geeft in de wereld van Jacques.

Dit boek is een waardige opvolger van de gedichtenbundel WATERSCHADUW van Jacques Nagelkerke die in mei van dit jaar bij Boekscout verscheen en die zeer goede reacties kreeg. Ook dat boek is nog steeds verkrijgbaar.

From the book

De schrijver deed de dop weer op zijn vulpen. Hij was er klaar mee. Met een zucht van tevredenheid legde hij zijn pen op tafel, en hij strekte zijn benen languit. Er was ruimte genoeg onder de tafel, zijn benen hadden volop plaats. Er was niemand thuis, dus hij nam de kans waar om even lekker onderuit te zakken. Niemand die hem kon bevelen om eens wat rechter te gaan zitten, en een goede houding aan te nemen. Schrijven aan zijn boeken deed hij het liefste als hij alleen was. Dan werd hij alleen gestoord door de bel of de telefoon, maar dat gebeurde niet zo vaak. Het schrijven was zijn passie geworden, en hij was trots op zijn werk, ook al waren de kritieken niet altijd zo positief als hij wilde. Hij was al tevreden als mensen zijn teksten lazen en daar een reactie op gaven. Dat was het loon dat de schrijver verdiende en dat was veel meer dan het financiële gewin van een beetje verkoop. De schrijver was het wel in de loop van de tijd steeds gemakkelijker gaan vinden om zijn woorden op papier te krijgen, inclusief lekker lopende zinnen en goede woordkeuzes. Het kostte hem niet zoveel moeite om zijn gedachten te ordenen, en zijn inspiratie te vertalen naar flinke en mooie stukken tekst. Hij genoot ervan.

About the author

Jacques houdt ervan om gevoelige situaties te combineren met vrolijke momenten. Dat hij daarbij zichzelf niet spaart, blijkt uit deze bespiegelingen waarin hij op een ontspannen manier tegen de dingen uit het dagelijks leven en uit zijn eigen leven aankijkt. Eerder publiceerde hij de dichtbundel Waterschaduw waarin hij met dezelfde combinatie zowel de gevoelige snaar als de komische noot neerzet in een taal die bij iedereen een glimlach oproept.

Reviews

2019-10-05 17:26:13 | By: Anja | Rating:
Een ontdekking, dit boek met korte en boeiende verhalen over van alles en nog wat. Er is niet een bepaald thema en dat maakt het juist zo boeiend. Met een onderkoeld gevoel voor humor weet Jacques situaties te beschrijven die hij meegemaakt heeft, en of het nu in het heden of in het verleden is, hij weet de lezer te raken met zijn opmerkzaamheid. Hij heeft zijn leven en zijn ideeën inderdaad gespiegeld aan de zaken zoals die echt gebeurden. Dit boek verdient een grote belangstelling!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Willem wil je wat worst? - Spiegeltjes uit het leven van alledag

Author:

Jacques Nagelkerke

Category:

Stories

Number of pages:

118

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-10-2019

ISBN:

978-94-638-9681-8 / 9789463896818

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)