Flower Power Beat Experience - (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Leo Weijers

Category: Art, culture & music
  • (1)

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1967 is het jaar van love & peace, flower power, de ‘Summer of Love’ en Monterey Pop. De albums ‘Sgt. Pepper’ en ‘Picknick’ komen uit. De eerste voorstellingen van de hippiemusical ‘Hair’ vinden plaats en de soulmuziek van Motown, Stax en Atlantic breekt door. Het zijn de hoogtijdagen van de Nederbeat en ‘Monkeemania’. De Veronica Drive-In-Show trekt door het land. Jimi Hendrix, The Doors en Procol Harum debuteren op de langspeelplaat en The Beatles excelleren in ‘Our World’. Alle feiten, achtergrondverhalen en anekdotes over deze en vele andere muzikale hoogtepunten uit 1967 passeren uitgebreid de revue in dit boek.

From the book

Single ‘White rabbit’, Jefferson Airplane

Grace Slick schrijft ‘White rabbit’ in de tijd dat zij nog lid is van The Great Society. Die band houdt het in 1966 voor gezien en Grace wordt uitgenodigd om zangeres Signe Toly Anderson te vervangen bij Jefferson Airplane. De inspiratie voor ‘White rabbit’ vindt Grace in de sprookjesboeken van Lewis Carroll: Alice’s Adventures in Wonderland uit 1865 en de opvolger Through the Looking Glass uit 1871. Met name in de figuren die groter of kleiner worden na het innemen van pillen of het drinken van een onbekende vloeistof. Het idee ontstaat nadat Grace zelf de nodige geestverruimende middelen tot zich heeft genomen. Figuren uit die boeken die Slick in de tekst aanhaalt, zijn Alice zelf, het witte konijn (“the white rabbit”), de waterpijp rokende rups (“the hookah smoking caterpillar”), de witte ridder (“the white knight”), de rode koningin (“the red queen”) en de hazelmuis (“the dormouse”). Grace Slick vertelt later dat ‘White rabbit’ als boodschap heeft, dat je vooral je nieuwsgierigheid moet volgen. Daarnaast wordt ‘White rabbit’ een van de eerste nummers die geboycot worden door diverse radiostations, vanwege verwijzingen in de tekst naar verdovende en hallucinerende middelen.

About the author

Pophistoricus Leo Weijers wordt in 1959 geboren. Hij is vanaf zijn prille jeugd een volger en verzamelaar van popmuziek. Leo schrijft in 2013 en 2014 zijn eerste en tweede boek over de ontwikkeling van popmuziek in de jaren zestig. In 2015 volgt zijn boek ‘Eeuwige Kerst’, in 2017 ‘Nederbiet Kompliet’ en in 2018 ‘Zomerhit(te)’. Daarnaast schrijft hij dagelijks achtergrondverhalen bij populaire muziek voor diverse Facebook groepen.

Reviews

2020-09-23 13:49:11 | By: chris snelders | Rating:
Een absolute aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in de flower power periode. Een uitgebreid archief met veel interessante informatie. volg Leo ook op faceboek in enkele groepen, waar hij achtergrondinfo geeft.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Flower Power Beat Experience - (de kracht van liefde, bloemen en muziek)

Author:

Leo Weijers

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

330

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

10-09-2019

ISBN:

978-94-638-9482-1 / 9789463894821

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)