Kunnen vrouwen ook autisme hebben? - Een boek vol ervaringsverhalen van vrouwen met autisme.

Roos Hart

Category: Health

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn naam is Roos. In 2012 kreeg ik de diagnose Asperger, ik was toen 33 jaar. Voor mij was het een opluchting , een uitleg waarom mijn omgeving en ik altijd dachten dat er iets “mis” was met mij. Meerdere keren nadat ik mijn diagnose met iemand deelde kreeg ik te horen: “Oh? Kunnen vrouwen ook autisme hebben?” Omdat dit helaas nog steeds zo onbekend is, heb ik mijn boek deze titel gegeven.
Na mijn diagnose vond ik op internet veel over mannen of kinderen met autisme, maar bijna niets over vrouwen. Daarom besloot ik om zelf ervaringsverhalen te verzamelen van vrouwen met autisme om er achter te komen hoe zich dit uit. En omdat ik graag fotografeer, maakte ik ook portretten van deze vrouwen. Dit boek geeft dan ook een kijkje in hoe autisme zich uit bij vrouwen. Dit omdat de wereld nog te weinig bekend is met hoe autisme zich zó anders uit bij een vrouw, dan bij een man.

From the book

Voor de mensen die geen autisme hebben:

Geef ons de tijd. Waar jullie één stap doen, moeten wij er vier doen. Het duurt nou eenmaal wat langer, daar kunnen jij, ik en de rest van de wereld niks aan doen.

About the author

Roos Hart (1979) groeide op in de Bollenstreek, samen met haar oudere broer en twee lieve ouders. Roos en mensen om haar heen merkten al sinds ze drie was dat ze zich anders gedroeg en uitte dan andere kinderen in haar omgeving. Maar niemand wist wat er nou precies was met haar. Na een moeizame tijd op school en later ook in haar banen, die ze nooit langer kon houden dan een jaar of twee, kwam er uiteindelijk in 2012 het verlossende woord in de vorm van een diagnose... autisme!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kunnen vrouwen ook autisme hebben? - Een boek vol ervaringsverhalen van vrouwen met autisme.

Author:

Roos Hart

Category:

Health

Number of pages:

158

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-10-2019

ISBN:

978-94-638-9650-4 / 9789463896504

Price:

€ 19,50

Language

Dutch