De Tweede Opslag

Erik Gabriëls

Category: Thrillers
  • (14)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Tweede Opslag gaat over een politieman die vanuit de provincie Zeeland naar Brabant verhuist. Hij krijgt de mogelijkheid om een nieuwe team op te bouwen in Uden. Hij kiest er voor om in het rustige dorpje Mill te gaan wonen, en natuurlijk wordt daar een dubbelen moord gepleegd. Het is een mooie gelegenheid om zijn nieuwe team te leren kennen. Waarom wilde Sjors weg uit Zierikzee? Wat denkt hij in en rond Uden te vinden? En waarom liet hij de optie Rotterdam links liggen?

From the book

Het was zondagochtend en de Sukkel had het licht zien worden. Sterker nog, hij had de eerste zonnestralen tussen een kier van de gordijnen door zien komen. Hij voelde zich kut, de opwinding was weg. De adrenaline, de geilheid die hij had toen Marleen nog leefde, miste hij nu. Nu was de angst om ergens fouten te maken groter dan ooit. Hij was bang dat Joke iets zou merken aan zijn gedrag. Hij moest zich daarop nu concentreren, het gezinsleven. Hij had redelijk geslapen, hij had de adrenaline uit zijn lichaam voelen glijden en de vermoeidheid was ervoor in de plaats gekomen. Nu was hij erg vroeg wakker en hij deed zijn best om maar niet te blijven malen over dingen waarop hij toch geen invloed meer had. Hij lag op zijn zij, hij was bang door te veel te draaien, Joke wakker te maken. De onrust nam nu toe, niet alleen in zijn hoofd maar ook lichamelijk. Zijn drang om te bewegen nam meer toe. Het was nu kwart over zeven. Hij twijfelde heel erg: wel het bed uit of niet? Om tien voor half acht besloot hij zijn bed uit te gaan. Het liefst had hij nu een douche genomen maar hij kon zich nog net inhouden. Hij was bang dat Joke wakker zou worden, hem zou aankijken en zou zeggen: is douchen je nieuwe hobby?
Hij trok snel wat makkelijke kleren aan en ging naar beneden. Zette koffie, nam een snee peperkoek met dik roomboter en nam plaats op de bank. Voor hij het wist waren er alweer twee uur voorbij. Hij had er al vaak aan gedacht wanneer het circus op gang zou komen. Wanneer zou Marleen ontdekt worden en welke roddels zouden er dan door het dorp gaan? Hij moest iets bedenken waardoor die roddels niet over hem zouden gaan. Hij moest zorgen dat hij buiten schot bleef! Misschien aan Joke voorstellen om op vakantie te gaan?

About the author

Erik Gabriëls (1973) komt uit Uden. Na zijn dienstplicht krijgt hij een baan als ambulancechauffeur. Al snel wordt hij geconfronteerd met het feit dat privé en werk door elkaar lopen. Het omgaan met macht en spanning geeft soms een andere kijk op de wereld om je heen. In dit boek komt die grens scherp naar boven.

Reviews

2020-02-18 19:06:37 | By: Johan | Rating:
Beste Erik. Een goed boek, zeker voor een beginnend auteur. Prettig te lezen. Goede opbouw van spanning. Leuk geïllustreerd trouwens!

2020-02-17 11:48:26 | By: Willy
Ik heb dit eerste deel met een zekere nieuwsgierigheid gelezen. De omgeving waarin het verhaal speelt, ken ik. Dat was voor mij een extra stimulans om dit boek te kopen. Ik ben reuze benieuwd naar het tweede boek. Goed geschreven, leuk en spannend verhaal. Ga zo door!

2020-02-05 19:34:53 | By: Petra | Rating:
Hoi Erik. Erg goed boek, lekker en makkelijk om te lezen; blijft boeien. Heb het in een keer uitgelezen. Prima! Wacht met smart op je tweede helft!

2020-02-04 13:13:30 | By: Mineke Straijer | Rating:
Spannend en toch makkelijk leesbaar. Door de prettige schrijfwijze, het verhaal van verschillende kanten belicht, de humor en gedachten spinsels zorgen er voor dat je blijft lezen. De spanning blijft, tot het boek uit is. Kijk uit naar het volgende boek.

2020-02-03 20:05:07 | By: Frans janssen | Rating:
Heel leuk boek binnen 24 uur uitgelezen. Een aanrader. Hoe spannend kan het zijn in Mill!! Moest het uitlezen. Wanneer komt deel 2 uit?

2020-02-01 17:07:00 | By: Mark | Rating:
Hoi Erik. Geweldig om eens een boek te lezen waarvan de moordenaar gelijk in beeld is. Zijn personage en van die anderen komen echt over. Ik heb het boek binnen drie dagen uit gelezen. Ik hoop dat deel twee snel uit komt.

2020-01-30 21:33:58 | By: colinda | Rating:
Een leuk en vlot boek om te lezen, waarin je je helemaal in kan leven als je de omgeving kent. Natuurlijk willen we weten hoe het afloopt, maar dat komt helaas pas in het tweede deel.

2020-01-29 21:11:32 | By: Sjors Gabriëls | Rating:
Beste papa, Ik heb van dicht bij gezien hoe het proces tot stand is gekomen van je boek. Ik heb met bewondering en humor mogen ervaren. Regelmatig las ik een stukje. Nu ik het hele boek heb gelezen, vind ik het een woord fantastisch.

2020-01-28 09:45:19 | By: Helma Kloet-Tuk | Rating:
Als ex collega van Erik was ik erg nieuwsgierig naar het verhaal/boek. Bijzonder spannend om te lezen, goed verhaal. Kijk uit naar het tweede boek!

2020-01-28 22:06:11 | By: Maria
Erik, je bent een kanjer! Een erg goed boek en een spannend verhaal. Ik zie dat er een vervolg op komt in een van de voorgaande reviews. Daar kijk ik echt naar uit. Het verhaal was ook niet klaar..... Bijzonder aan je vind ik dat je ondanks je dyslectie je verhaal op een pakkende wijze op papier hebt kunnen zetten. Mijn complimenten en ga zo door. Ik zal zeker uitzien naar je volgende boek.

2020-01-27 15:34:33 | By: Sina Dragtsma | Rating:
Ik heb het eerste deel ervaren als een spannende thriller, met verrassende wendingen met een inkijkje in de verschillende karakters van de personages. Ook leuk hoe je wordt meegenomen in de spannende autoritjes die in het boek beschreven worden. Leuk gedaan. De moeite van het lezen waard!

2020-01-25 16:27:00 | By: Louis Kahlert | Rating:
Als goede vriend van Erik, was ik natuurlijk enorm nieuwsgierig naar zijn eerste boek. Ik had 'm dus ook meteen besteld en verbazingwekkend snel uitgelezen. Een teken, dat die lekker makkelijk wegleest. Mijn complimenten hiervoor Erik! Echter, doordat ik Erik goed ken en mij dus ook veel dingen over zijn privéleven verteld. Ken ik zijn emoties en wat hem in het dagelijks leven voornamelijk bezig houdt. Daardoor kwam zijn humor, zijn manier van communiceren en zijn fantasiewereld, in dit boek, voor mij heel herkenbaar over. Sterker nog, bij elke personage dacht ik; dat is 'in het echte leven", hij of zij. Kortom, normaal als je een boek leest, heb je daar je eigen fantasie bij. Ik zat in de fantasiewereld van Erik. Van de ene kant, vond ik dat best grappig maar vond het tevens een beetje eng. En kleine opmerking: Het verhaal is nog niet af! Ik weet dat er een vervolg op komt. Maar veel mensen weten dit niet. Die lezen het boek en denken: wat is dit voor raar eind? Tip voor boekscout: Een dikker boek uitbrengen of de twee boeken tegelijkertijd aanbieden. Erik, ga zo door jongen!

2020-01-23 13:52:51 | By: Roberto | Rating:
Een sterk biografisch boek waarbij zowel de omgeving van Mill als de persoonlijke wereld van de schrijver goed is te herkennen zonder herkenbaarheid van de personen! Als testlezer heb ik ook de ongecorrigeerde versie mogen lezen zodat je goed ervaart hoe iemand met dyslectie schrijft. De schrijver moet dus een extra barrière nemen om zijn boek op de markt te krijgen. Petje af hiervoor! Het verhaal is bijzonder spannend en wisselt af in de diverse hoofdpersonen. Spannend, afwijkend en bouwt op naar een sidderend einde. Hierdoor erg genoten van dit sterke verhaal, en kijk uit naar het volgende boek!

2020-01-15 09:04:16 | By: Angelie de Kadt | Rating:
We hebben opeens een schrijver in de familie. Spannend om het eerste boek van je neef te lezen. Wat als ik het boek niet leuk vindt? Ben ik nu extra kritisch? Niets is minder waar, het verhaal is goed en echt spannend. Gaandeweg het lezen begon het verhaal 'onder mijn huid te kruipen'. Zat er helemaal in. Na het lezen van de laatste zin, wilde ik meteen door naar het tweede boek. Heel knap gedaan Erik, ik ben super trots op je.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tweede Opslag

Author:

Erik Gabriëls

Category:

Thrillers

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-11-2019

ISBN:

978-94-6389-760-0 / 9789463897600

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (14)