De Tweede Opslag

Erik Gabriëls

Category: Stories

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Tweede Opslag gaat over een politieman die vanuit de provincie Zeeland naar Brabant verhuist. Hij krijgt de mogelijkheid om een nieuwe team op te bouwen in Uden. Hij kiest er voor om in het rustige dorpje Mill te gaan wonen, en natuurlijk wordt daar een dubbelen moord gepleegd. Het is een mooie gelegenheid om zijn nieuwe team te leren kennen. Waarom wilde Sjors weg uit Zierikzee? Wat denkt hij in en rond Uden te vinden? En waarom liet hij de optie Rotterdam links liggen?

From the book

Het was zondagochtend en de Sukkel had het licht zien worden. Sterker nog, hij had de eerste zonnestralen tussen een kier van de gordijnen door zien komen. Hij voelde zich kut, de opwinding was weg. De adrenaline, de geilheid die hij had toen Marleen nog leefde, miste hij nu. Nu was de angst om ergens fouten te maken groter dan ooit. Hij was bang dat Joke iets zou merken aan zijn gedrag. Hij moest zich daarop nu concentreren, het gezinsleven. Hij had redelijk geslapen, hij had de adrenaline uit zijn lichaam voelen glijden en de vermoeidheid was ervoor in de plaats gekomen. Nu was hij erg vroeg wakker en hij deed zijn best om maar niet te blijven malen over dingen waarop hij toch geen invloed meer had. Hij lag op zijn zij, hij was bang door te veel te draaien, Joke wakker te maken. De onrust nam nu toe, niet alleen in zijn hoofd maar ook lichamelijk. Zijn drang om te bewegen nam meer toe. Het was nu kwart over zeven. Hij twijfelde heel erg: wel het bed uit of niet? Om tien voor half acht besloot hij zijn bed uit te gaan. Het liefst had hij nu een douche genomen maar hij kon zich nog net inhouden. Hij was bang dat Joke wakker zou worden, hem zou aankijken en zou zeggen: is douchen je nieuwe hobby?
Hij trok snel wat makkelijke kleren aan en ging naar beneden. Zette koffie, nam een snee peperkoek met dik roomboter en nam plaats op de bank. Voor hij het wist waren er alweer twee uur voorbij. Hij had er al vaak aan gedacht wanneer het circus op gang zou komen. Wanneer zou Marleen ontdekt worden en welke roddels zouden er dan door het dorp gaan? Hij moest iets bedenken waardoor die roddels niet over hem zouden gaan. Hij moest zorgen dat hij buiten schot bleef! Misschien aan Joke voorstellen om op vakantie te gaan?

About the author

Erik Gabriëls (1973) komt uit Uden. Na zijn dienstplicht krijgt hij een baan als ambulancechauffeur. Al snel wordt hij geconfronteerd met het feit dat privé en werk door elkaar lopen. Het omgaan met macht en spanning geeft soms een andere kijk op de wereld om je heen. In dit boek komt die grens scherp naar boven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tweede Opslag

Author:

Erik Gabriëls

Category:

Stories

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-11-2019

ISBN:

978-94-6389-760-0 / 9789463897600

Price:

€ 20,50

Language

Dutch