De Antichrist in het Boek Openbaring - Een onderzoek naar de tijd van het optreden van de Antichrist in het boek en de betekenis van het nummer 666

A. ten Napel

Category: Religion

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het boek dat u in handen hebt wil, na grondige studie informeren over het wezen van de antichrist en de plaatst van de antichrist in het boek Openbaring. Het boek is het gevolg van een grondige studie van deze materie waarbij anderen voluit aan het woord komen. De persoon van de antichrist wordt in de geschiedenis op veel manieren ingevuld. Wellicht verschaft deze studie helderheid.

From the book

De vertaling “Het is nog niet zo lang geleden, dat hij die Openbaring zag” lijkt dus niet correct. De letterlijke vertaling luidt kan luiden: “Nog niet zo lang geleden is hij/zij gezien”. Dit kan betekenen dat de Openbaring nog niet zo lang geleden gezien is, maar ook dat Johannes nog niet zo lang geleden gezien is. Uit het verband blijkt dat laatstgenoemde betekenis de juiste lijkt. Verweij (Verweij p.16) laat weten: “De weinige onderzoekers die het boek vóór het jaar 70 dateren, het jaar van de ondergang van de Joodse natie en de vernietiging van Jeruzalem en de tempel, kunnen de Apokalyps als een profetie van dit voor eeuwen beslissende gebeuren beschouwen. De overgrote meerderheid der verklaarders dateert het boek echter tussen 85-90 en zien de visioenen geïnspireerd op het gebeuren rond de Romeinse keizercultus en de christenvervolgingen onder Nero en Domitianus.” Verweij lijkt te zwichten voor een late datum omwille van zijn verdere uitleg van het boek Openbaring; dit komt verderop nog wel ter sprake.

About the author

Drs. A. ten Napel is predikant in de NGK (geboren in Urk 1950). Hij woont/werkt, samen met zijn vrouw Hilda Vis, in Joure. Samen hebben ze twee zonen. Het boek de antichrist in het boek Openbaring is ontstaan na studie, schrijven en herschrijven. Schrijver dezes hoop dat het boek zijn lezers vindt omdat hij gelooft dat de Heiland spoedig terug komt; vindt Hij nog geloof op aarde vraag de Heiland ons.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Antichrist in het Boek Openbaring - Een onderzoek naar de tijd van het optreden van de Antichrist in het boek en de betekenis van het nummer 666

Author:

A. ten Napel

Category:

Religion

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

08-10-2019

ISBN:

978-94-6389-415-9 / 9789463894159

Price:

€ 19,99

Language

Dutch