De Brief van Paulus aan de Romeinen - Bijbelstudies over het Bijbelboek Romeinen

A. ten Napel

Category: Religion

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drs. A. ten Napel (Urk, 1950) woont en werkt in Joure en is getrouwd met Hilda Vis. Samen hebben ze twee zonen. De brief van Paulus aan de Romeinen is het resultaat van een persoonlijke zoektocht en moeilijke gedeelten worden door een heldere uitleg bespreekbaar gemaakt. Drs. A. ten Napel preekt als NGK predikant in veel kerken in Nederland, welke bij dit verband horen.

From the book

Het doel van deze studie is elk hoofdstuk van de brief aan de Romeinen langs te lopen om de kern van dit hoofdstuk te ontdekken. De studie wil geen technische studie zijn maar een praktische. Het gaat om levenslessen voor de discipel van Christus, die hij/zij voorthelpen op de weg met Christus; navolging dus. Het gaat in de behandelingen om bovenstaand doel. Natuurlijk zijn de eerste elf hoofdstukken van de brief aan de Romeinen leerstellig, maar de lezer zal spoedig instemmen met de opmerking dat Paulus het pastorale aspect niet vergeet. Paulus schrijft soms, (Rom. 7) heel persoonlijk. Vanaf Rom. 12 kan er gesproken worden van meer praktische levenslessen. Rom. 11 laat in de laatste verzen zien dat de verbinding met het begin van Rom. 12 voor Paulus zelf heel vloeiend is. Paulus ziet zijn brief als een geheel.

About the author

De brief van Paulus aan de Romeinen is het resultaat van jarenlange studie van dit boek. Deze brief is per perikoop behandeld, gespreksvragen nodigen uit tot verwerking. Het boek is uitstekend geschikt om in een gespreksgroep te worden gebruikt. De brief van Paulus aan de gemeente in Rome geeft een overzicht van het evangelie en deze studie laat een helder geluid horen over dit evangelie. ‘Romeinen zeven’ en ‘Romeinen negen tot elf’ zorgen steeds weer voor veel discussie. Het boek dat u nu in handen houdt, geeft over bovengenoemde hoofdstukken een heldere uitleg. Deze studie nodigt uit tot lezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Brief van Paulus aan de Romeinen - Bijbelstudies over het Bijbelboek Romeinen

Author:

A. ten Napel

Category:

Religion

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

08-10-2019

ISBN:

978-94-6389-420-3 / 9789463894203

Price:

€ 18,50

Language

Dutch