Verklaring van het Evangelie van Johannes - Geschreven door de leerling die Jezus liefhad

A. ten Napel

Category: Religion

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geschreven door de leerling die Jezus liefhad Johannes beschrijft het leven van Jezus, maar legt andere nadrukken dan de drie andere schrijvers. In het werk van Johannes wordt de nadruk gelegd op de groeiende haat welke ontstaat tussen Jezus en de Joodse leiders. Haat die Jezus tenslotte aan het kruis brengt. Johannes legt de nadruk op het feit dat Jezus de Zoon van God is en deze discussie beheerst dit evangelie. Johannes hoofdstuk 14 krijgt in het boek dat voor u ligt een verrassende uitleg, welke alleen al uitnodigt dit boek aan uw boekenkast toe te voegen.

From the book

Het woord begin wordt eveneens in Mk. 1,1 en Lk.1, 2 gebruikt en juist als in het evangelie van Johannes loopt dit begin uit in de bediening van Johannes de Doper of aankondiging van zijn persoon. Ryle (Ryle p.2) plaatst dit begin voor de aanvang van de schepping het is een eeuwig begin in God; zie Jn. 17,5. Er is een lijn te leggen naar Gen.1, 1 (Herder1 p. 209) Uiteraard is het Woord er al (Gods Geest zweeft over de oppervlakte van de wereldoceaan, God is het Woord en is Schepper door dat Woord; zie Jn. 17,5; 1Jn. 1,1-3; 2,13.14. God heeft uiteraard geen begin en is eeuwig (CNT p.43). Het Woord was God, schrijft Johannes en dit houdt in dat het Woord een zuivere afdruk is van het wezen van God; zie Hb. 1,3.

About the author

Drs. A. ten Napel is predikant in de NGK (geboren in Urk 1950). Hij woont en werkt in Joure, is getrouwd met Hilda Vis. Samen hebben zijn twee zonen. Het was fijn dit boek te schrijven en de wens is dat het zijn lezers mag vinden. Het boek is bruikbaar voor predikanten en voorgangers, maar eveneens voor een Bijbelstudie groep.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verklaring van het Evangelie van Johannes - Geschreven door de leerling die Jezus liefhad

Author:

A. ten Napel

Category:

Religion

Number of pages:

258

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

08-10-2019

ISBN:

978-94-6389-421-0 / 9789463894210

Price:

€ 21,99

Language

Dutch