Cover voorkant
Corporate Samourai - Management op het scherpst van de snede.
Corporate Samourai - Management op het scherpst van de snede.

Corporate Samourai - Management op het scherpst van de snede.

Fred Rutgers

Category: Management

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Corporate Samourai helpt ondernemers om meer uit zichzelf en hun team te halen. Jarenlang bestuderen van het leven van de Samourai heeft Fred een aantal unieke en bovenal effectieve inzichten opgeleverd die hij in dit boek met jou deelt. Inmiddels is dit al een verbeterde en hernieuwde uitgave van een boek dat eerder al de verkoop top 250 heeft gehaald van Managementboek. Op basis van de in dit boek beschreven inzichten heeft Fred in zijn eigen praktijk aansprekende resultaten behaald, zowel binnen zijn eigen ondernemingen als bij klanten die hij heeft geholpen bij de groei van hun bedrijf. Je leest dit boek gemakkelijk in één avond uit en je kunt hetgeen je leert direct de volgende dag al toepassen in de praktijk! Lezers ervaren zelf dat ze met minder moeite meer voor elkaar krijgen.

From the book

De scherpe aanpak, ofwel de samourai-aanpak, vergt een scherp zwaard om knopen door te hakken, maar ook een scherpe geest die voortdurend de juiste informatie op de juiste wijze beoordeelt om de juiste conclusies te trekken. Voortdurend toetsen we of we op de juiste koers liggen, of er betere alternatieven zijn. Eigenlijk moet je voortdurend jezelf afvragen:

Kan het beter?
Kan het slimmer?
Waarom doen we het zoals we het nu doen?
Is het gekozen doel nog wel de beste bestemming?

Kortom: toets alles en behoud het goede.

Is de gekozen bestemming nog wel waar we heen willen, want beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Telkens blijven innoveren, inspireren, improviseren en je laten intrigeren door wat er om je heen gebeurt, houdt iedereen scherp. Je gezamenlijk inspannen om er samen het beste uit te halen en elkaar voortdurend aanscherpen door opbouwende kritiek met respect voor elkaar, brengt vrijwel ieder doel uiteindelijk binnen bereik. Goed is de grootste vijand van beter. Durf dus telkens weer over betere alternatieven na te denken en probeer ook eens iets. Wie weet is het wel beter. Op basis van voortschrijdend inzicht zul je morgen meer weten dan vandaag. Een uitstekende beslissing vandaag kan morgen achterhaald zijn voor veranderde omstandigheden. En denk eraan: beter een goede beslissing vandaag, dan een perfecte beslissing over een week.

About the author

Fred Rutgers heeft altijd al een warme belangstelling gehad voor ondernemen en oosterse wijsheid. Hij heeft ervaren dat veel traditionele managementstijlen vastlopen en legt hij uit hoe je tot nieuwe inzichten kunt komen op basis van de Samourai-filosofie. Hij is inmiddels een veel gevraagd spreker op internationale bijeenkomsten om vol passie te vertellen over hoe jij als ondernemer hiermee leuker en succesvoller jouw bedrijf een boost kunt geven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Corporate Samourai - Management op het scherpst van de snede.

Author:

Fred Rutgers

Category:

Management

Number of pages:

62

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-10-2019

ISBN:

978-94-638-9437-1 / 9789463894371

Price:

€ 16,99

Language

Dutch