Serieus lachen

Nico Korpershoek

Category: Miscellaneous

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Satirische en maatschappijkritische verhalen die je een andere (humoristische) kijk geven op religie, politiek, cultuur en het leven zelf.”

COMMENTAREN/RECENSIES
“Had ik dit boek maar eerder gelezen.” ~ God

“In dit boek geen enkel woord over mijn persoon terwijl ik toch bij uitstek geschikt ben om satire over te schrijven. Een gemiste kans!” ~ Hitler

“Prikkelend,vernieuwend,fris,humoristisch,lichtvoetig; kortom, dit staat wel erg ver van mij af.” ~ Nietzsche

“Door dit boek zijn al mijn vragen beantwoord.” ~ Socrates

“Als je dit boek hebt gelezen kun je alle spiegels in huis verwijderen.” ~ Freud

“Ik wist dat ik iets vergeten was.” ~ Shakespeare

“Niets aan de verbeelding overlaten en toch spanning opbouwen: crimineel!” ~ Hitchcock

From the book

De orthopedagoog van gisteren was er snel uit toen ik hem alles over mijn zoon vertelde.
Allereerst complimenteerde hij me met het advies van de school om contact op te nemen met een orthopedagoog. Daarna kwam hij snel ter zake en legde hij me haarfijn uit wat er scheelde aan mijn zoon. “Een typisch geval van een ouderwets tweeoudergezin. Uw zoon is met grote zekerheid de enige in de klas met een vader en moeder die nog hetzelfde zijn als bij zijn geboorte. Vindt u het raar dat uw zoon als een niet normaal buitenbeentje wordt gezien? Hij is opgegroeid in een zeer ouderwetse setting die hem totaal niet klaarstoomde voor deze snelle, egoïstische maatschappij. Te degelijk, te saai, te veel begeleiding, te veel ouderwetse normen en waarden. Er was zeker ook altijd een van uw beiden thuis als hij thuiskwam van school? Kopje thee, koekje, even kletsen? Hoe bestaat het in deze tijd?”, sprak hij teleurgesteld tot ons. Wij vielen door de mand als opvoeders. “Zeker ook nooit vreemd gegaan?”, vroeg hij minachtend met ingehouden lach. “Een normaal hedendaags kind heeft drie á vier, soms vijf ouders. En dan heb ik het nog niet eens over de grote aantallen grootouders. Denk eens na over wat u hem onthouden heeft door hem met uw tweeën op te voeden. Al die verschillende culturen en variatie.” Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en voelden dat we totaal tekort waren geschoten en dat we de hoofdreden waren van onze zoons ongeluk.

About the author

Nico Korpershoek (1954) is een Maastrichtenaar. De bundel satirische en maatschappijkritische verhalen is een oogst van dertig jaar. Voor hem is satire, ironie, cynisme en maatschappijkritiek een humoristische vorm om zware onderwerpen bespreekbaar te maken. Aan de kaak te stellen. Zijn verhalen laten je op een heel andere manier naar onderwerpen kijken. Kritisch maar humoristisch. Humoristisch maar realistisch. 'Humor maakt licht'. Maar onderschat satire niet. Het lokt zelfreflectie uit en het kan schuren, bijten en pijn doen; maar uiteindelijk altijd met een grimas, grijns of volle lach.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Serieus lachen

Author:

Nico Korpershoek

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

110

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-11-2019

ISBN:

978-94-638-9721-1 / 9789463897211

Price:

€ 18,50

Language

Dutch