Verlatenheid - Een krachtig fictioneel werk waarin een sjamaan te maken krijgt met afwijzing en depressie

Irene Dusink

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het hoofdpersonage, Nim, wordt na het overlijden van zijn moeder, op jonge leeftijd uitverkozen tot leerling sjamaan van zijn stam. Na het overlijden van zijn vader wordt hij vanwege zijn kwaliteiten van zijn stam weggezonden om een hoge sjamaan te worden, een diplomatiek figuur tussen verschillende stammen. Nadat hij door zijn stam verstoten is, ontfermt een paar jaar oudere hoge sjamaan, Iza, zich over hem als mentor. Na enige tijd vindt Nim zijn draai in dit nieuwe leven dat bestaat uit zichzelf onderhouden, zijn taken als sjamaan en opdrachten van Iza uitvoeren. En voor Nim het belangrijkste: zijn persoonlijke zoektocht naar zijn verdwenen zusje. Iets waarvoor hij, door wanhoop gedreven, tot steeds extremere daden overgaat.

From the book

Ze schopte opnieuw wild, nu ook met haar voorpoten. Het haalde niets uit. Ze wist zich geen uitweg en ze begon wanhopig te worden. Ze had haar belager niet eens zien aankomen, en kon alleen maar vermoeden dat hij de mens was die ze eerder had geroken. Plotseling had ze op de grond gelegen met een stekende pijn in haar zij. Het gewicht van haar belager had haar sindsdien tegen de grond gedrukt gehouden. Hoewel haar hart nog altijd wild bonkte, begon ze het merkbaar koud te krijgen. Uit het niets kreeg ze een harde klap tegen haar kop, zwarte vlekken dansten voor haar ogen. De geluiden vervaagden, haar hoofd bonkte vreselijk, hijgend haalde ze adem en ze trapte zwakjes, zonder resultaat. Ze kon de rivier ruiken. Ze had zo'n dorst. Nauwelijks kon ze haar ogen nog openhouden, ze wilde gewoon water en slaap. Het gewicht dat al die tijd op haar had gedrukt scheen langzaam af te nemen. Wat een verlichting! Een koud, hard ding prikte zonder waarschuwing in haar keel. En werd gevolgd door een scherpe pijn die snijdend door haar keel trok. Ze voelde de vlotte stroming van het bloed dat uit haar keel gutste. Terwijl de zwarte vlekken die voor haar ogen dansten zich snel tot over haar gehele gezichtsveld uitbreidden, nam haar toch al grote angst gestaag toe. Ze zou sterven, dit is wat het betekende om te sterven. En het leek haar wel een eeuwigheid te duren, terwijl ze onmogelijk kon ontsnappen aan de schrijnende pijn in haar flank en keel en de bonkende pijn in haar hoofd. Langzaam verzwakte haar ademhaling, net als het bonzen van haar hart, haar geest vertroebelde. Toen, als vanzelf, was ze weg.

About the author

Irene Dusink (1996) is geboren en getogen in Zwolle. Al sinds jonge leeftijd is zij bezig met verhalen en het verleden. Op de middelbare school wilde zij al graag schrijfster worden. Een droom waar zij op de universiteit navolging aan heeft gegeven, nadat zij zelf in een depressie terecht was gekomen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verlatenheid - Een krachtig fictioneel werk waarin een sjamaan te maken krijgt met afwijzing en depressie

Author:

Irene Dusink

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-12-2019

ISBN:

978-94-6389-867-6 / 9789463898676

Price:

€ 20,50

Language

Dutch