Jacob steekt van wal - Een kleine familiekroniek

Annemarie Nobel

Category: Novels

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jacob is een rechtgeaarde vader. Het liefst zou hij zijn kinderen tegen alle gevaren beschermen. Als zijn gezin bedreigd wordt door iets wat hij niet buiten de deur kan houden, neemt hij een rigoureus besluit. Honderd jaar later voedt Ellen, de achterkleindochter van Jacob, haar zoon op. Het liefst zou ze haar enige kind de beste opvoeding ter wereld geven. Als blijkt dat niet iedereen daaraan meewerkt, overweegt ze een rigoureuze stap te zetten. Brengen de beslissingen van Jacob en Ellen wat ze ervan verwachtten? Zijn hun motieven volledig zuiver? Is het onbegrijpelijk wat Jacob zijn gezin aandoet, of is het iets wat alle ouders van alle generaties op hun eigen manier doen?

From the book

Vandaag is de grote dag. Gisteren zijn alle bezittingen op de aak geladen, vanochtend in alle vroegte zijn de laatste spullen uit de boerderij gedragen. Nu zijn Jacob en de jongens bezig om de koeien over de loopplank het schip in te jagen. De dieren voelen de spanning, ze loeien angstig en werken tegen. Hanne houdt Hendrik aan de hand, veilig uit de buurt van de trappende hoeven en het donkere water. Ze schuift de gordijnen voor de ramen en laat haar blik voor de laatste keer door de keuken glijden. Jacob probeert iets te behouden. Hanne heeft alleen maar het gevoel dat ze alles kwijtraakt.
Met een zucht zet ze zich over haar gevoelens heen. Ze loopt naar buiten en sluit de deur achter zich. De sleutel geeft ze aan de verpachter, de rijke boer Van der Horst, die inmiddels is aangekomen. Met een ondoordringbare blik pakt hij de sleutel van Hanne aan. Wat zou hij denken van hun plotselinge vertrek?
Hanne loopt met Hendrik in de richting van de rijnaak. De grotere kinderen zijn al op het schip, maar waar is Jacob? Hanne speurt met toegeknepen ogen het erf af. Opeens ziet ze zijn overbekende silhouet staan, vlak bij de notenboom. Jacob knielt in het gras – bidt hij? Hij buigt zijn hoofd, maar vouwt zijn handen niet. Zijn handen pakken iets, en nog iets, en nog iets uit het gras. Jacob staat op en stopt zijn handen in zijn zakken. Dan draait hij zich om en loopt met vastberaden tred, zonder om te kijken, naar de rivier.

About the author

Annemarie Nobel werd in 1984 in Lekkerkerk geboren. Als moeder en onderwijsadviseur denkt ze veel na over opvoeding, onderwijs en vorming. Jaren geleden hoorde ze hoe de overgrootvader van haar man een eeuw geleden naar Lekkerkerk kwam. Nu is dat verhaal verwerkt in een roman, waarmee Annemarie wil laten zien dat ouders van alle generaties keuzes maken om hun kinderen te beschermen en goed op te voeden, maar dat die keuzes niet altijd het verwachte gevolg hebben.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jacob steekt van wal - Een kleine familiekroniek

Author:

Annemarie Nobel

Category:

Novels

Number of pages:

114

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-11-2019

ISBN:

978-94-6389-719-8 / 9789463897198

Price:

€ 17,99

Language

Dutch