Pella - En het avontuur met het magische fossiel

Timothy van der Zee

Category: Youth books

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Pella is een jongen van dertien die zonder vaste verblijfplaats langs de Middellandse Zee reist. Met klusjes verdient hij zijn eten bij elkaar. Tijdens één van deze klusjes vindt hij een fossiel dat ongekende krachten heeft. Het fossiel leidt hem op een prachtige en spannende reis rond en over de Middellandse Zee. Tijdens deze reis wordt hij opgenomen in een warme familie, waarmee hij dit avontuur aangaat.
Hierdoor wordt zijn leven completer, maar ook complexer. En tegen de tijd dat hij twijfelt tussen zijn vrije bestaan en dit avontuur, is het te laat om terug te gaan.

From the book

“Geef maar aan mij”, zei ik rustig tegen Julina. Maar op dat moment trok ze het fossiel naar zich toe en hield ze het bij zich alsof ze het niet terug wilde geven. Ik werd een beetje bang en het fossiel begon harder te gloeien. Ze zette het potje weg, om even goed naar het fossiel te kijken. ”Het is zo mooi, laat mij eens goed kijken”, zei ze. Om te voorkomen dat zij zou zien dat het fossiel aan het gloeien was, moest ik het uit haar handen rukken. Ik wilde niet dat haar of iemand anders in dit huis iets zou overkomen doordat het fossiel bij mij weggehaald zou worden. Het fossiel begon nu al te reageren, wat zou er wel niet gebeuren als ik het fossiel aan hen zou geven! Ik moest er niet aan denken. Ik pakte het fossiel met beide handen vast, zodat ze het niet kon zien gloeien. Op dat moment leek ik opeens vele malen sterker te worden. Ik voelde de kracht uit het fossiel in mijn armen stromen. Daardoor kwam er een beestachtige agressie in mij op die ik niet onder controle had. Terwijl ik sterker werd, leek Julina al haar kracht te verliezen. Het was zelfs zo erg dat ze door haar knieën zakte. Omdat zij boven aan de trap stond viel zij van de trap af, met haar hoofd naar voren. Ze was zo slap als een lappenpop. Het was vreselijk om te zien en ik voelde de paniek in mij op komen. Onder aan de trap stonden Pueblo en Maite met de handen voor de mond te kijken. Ze schrokken heel erg toen hun zusje van de trap af viel. Ik stopte het fossiel snel in mijn zak en rende de trap af om Julina te helpen, maar Maite sprong ervoor. “Blijf van haar af!”, schreeuwde ze, “je hebt haar al genoeg pijn gedaan.”

About the author

Timothy van der Zee (1974) woont in Sittard, is getrouwd met Saskia en samen hebben ze twee zonen. Naast een hang naar techniek, heeft hij van kinds af aan al een rijke fantasie. Maar ook dyslexie. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat hij in plaats van verhalen te lezen, verhalen ging verzinnen. Zo is ook Pella ontstaan, een verhaal dat al snel zo groot werd dat hij het wel moest gaan opschrijven. Zo werd schrijven voor Timothy, wat lezen voor anderen is. Zijn rijke fantasie samen met zijn scherp oog voor de omgeving, zorgen voor verhalen die je doen geloven dat ze best wel eens in het echt gebeurd zouden kunnen zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pella - En het avontuur met het magische fossiel

Author:

Timothy van der Zee

Category:

Youth books

Number of pages:

176

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-04-2020

ISBN:

978-94-640-3187-4 / 9789464031874

Price:

€ 20,50

Language

Dutch