Steen Breekt Rubber Plooit

Joost van der Est

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Steen Breekt Rubber Plooit’ is het meeslepende verhaal over verlangen en loslaten, over geluk en ongeluk, over trouw en ontrouw en eerlijk zijn tegen jezelf. De hoofdpersoon belandt in een situatie waarin hij emotioneel en zakelijk nogal door elkaar geschud wordt. Zijn vriendin verlaat hem, zijn baan raakt hij kwijt. Maar zijn liefde voor haar blijft. Hij schiet heen en weer tussen gevoel en verstand. Waar ligt zijn grens? Neemt hij in zijn leven een actieve positie in of plooit hij liever mee en gaat hij passief in verzet?

From the book

Ik heb tijd genoeg om over mijzelf na te denken. Ik sluit mij dan op in mijn hoofd. Wat ik denk is niet altijd congruent, maar dat hoeft ook niet. Ik werk eraan om het te verbeteren. Ik probeer van alle gedachten over mijzelf weer een stevig huis te bouwen. Een huis dat een orkaan kan overleven, dat bestand is tegen blikseminslag, dat bij stormvloed niet wegspoelt. Dat resultaat wil ik bereiken. Het huis moet sterker zijn dan het huis waarin ik woonde, want dat ging ten onder. Het belangrijkste probleem dat ik moet oplossen is dat ik het huis moet bouwen op dezelfde fundering. Een andere keuze heb ik niet. De oude fundering vervangen door een compleet nieuwe is niet te doen. Technisch gezien kan het ook niet. Dus heb ik er een deskundige bijgehaald die gespecialiseerd is in funderingsverbeteringen en die samen met me kijkt waar de zwakke punten zitten en hoe ik die kan verstevigen.
Ik metsel en timmer, breek het weer weg en verbind het opnieuw met iets anders. Ik boor en schuur. Ik graaf en las. Wekelijks kijkt de deskundige of ik de afgesproken verbeteringen heb uitgevoerd en hij controleert of het werkelijk een verbetering is. Hij geeft me nieuwe opdrachten. Zo lossen we de fouten in de fundering van mijn huis grotendeels op. Ik ben nu de muren aan het optrekken en maak tegelijkertijd een andere indeling van het huis. Dat pak ik gelijk maar mee, nu ik toch veel opnieuw moet opbouwen. Ik schilder, plamuur, voeg en tegel. Ik combineer kleuren en materialen. Ik zie mijn huis onder mijn handen groeien. Ik word steeds enthousiaster. Het is niet eenvoudig, het is zelfs een hele klus en het duurt lang, maar dan heb je ook wat. Dat vindt de funderingsdeskundige ook. Hij komt niet zo vaak meer kijken en vindt dat ik de details zelf wel kan invullen. ‘Het moet tenslotte jouw huis worden’, zegt hij dan. ‘Jij moet er gelukkig zijn! Jij moet er in verder!’

About the author

Joost van der Est (1949) schrijft al sinds hij drieëntwintig is. In zijn eerste baan bestaat zijn werk o.a. uit het schrijven van brieven naar het Ministerie over de vervanging van door brand verwoeste caravans. Elke week schrijft hij deze brieven, maar hij zorgt ervoor ze steeds anders te formuleren. Vervolgens wordt hij tekstschrijver in de reclame en werkt freelance. Daarna begint hij zijn eigen communicatie-adviesbureau en schrijft hij opinies, korte verhalen en journalistieke artikelen over sport.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Steen Breekt Rubber Plooit

Author:

Joost van der Est

Category:

Novels

Number of pages:

268

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-11-2019

ISBN:

978-94-6389-743-3 / 9789463897433

Price:

€ 21,99

Language

Dutch