Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mokkeltjes
Kekke tweelingmeisjes in een wankele wereld

Auteur

Herman van der Meer

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Willem Wilmink zag het persoonlijk leven als een kringloop: “We lopen in een kring. En je hoeft niet dement te worden om in het herfsttij van je leven weer veel meer een kind te zijn dan je in de loop van je carrière was. Het is niet voor niets dat kinderen zo goed met hun opa’s en oma’s kunnen opschieten: dat zijn geestverwanten, meer dan hun ouders.”* Wij zijn dat zeker ook als oudoom en oudtante. Maar weer anders dan de oma’s en opa’s. Hoe anders mag blijken uit dit persoonlijke relaas over de eerste twee levensjaren van de ‘tweelingmokkeltjes’. Met een schuine blik naar de wereld om hen heen.

(*Willem Wilmink. Handig literatuurboek: voor mensen met meer verstand dan opleiding)

Over de auteur

'Zeventig is het nieuwe veertig.' De kaakchirurg had hem aangekeken na een blik op het formulier met geboortedatum. Na een leven van sportbeoefening (judo, voetbal, tennis, badminton, marathons), onderwijs aan altijd weer jongeren bij twee journalistiekopleidingen, en een aardige dosis mazzel met de gezondheid, voelt hij zich weliswaar een stuk jonger dan die zeventig en nog wat, maar zeker geen veertig meer. Dat was wel de leeftijd waarop hij trouwde. Dertig jaar later hebben zijn partner en hij weer tijd voor hele andere dingen. Voor hem is dat vooral niet te hard rennen en rustig schrijven, voor haar het leven bezingen, buikdansen en ukelele spelen. En nu is er ook nog gelegenheid voor kinderzorg en kinderspel.

Productinformatie

ISBN
9789463898188 / 978-94-638-9818-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Donderdag 2 november 2017.
Allerzielen. Dit keer, aan het einde van een dag die we binnen hebben doorgebracht, omdat beide meisjes wat ziekjes zijn en het weer heilzame zonnewarmte ontbeert, is Malinah wel op tijd vertrokken voor haar zangrepetitie met het kerstkoor in Utrecht.
Lucas komt wat later thuis en dus zijn Rosa en ik alvast gaan eten. Rosan was erg moe en ligt al in bed. Ze is die week buiten gestruikeld en een voortand is door haar lip gegaan. Lucas bracht haar met geheel bebloed jasje binnen. Rosa schrok zich rot. De vaak montere Anabel zit tegenover haar moeder. Ondanks de komst van vier kiezen tegelijk is ze de hele dag nog steeds goedlachs en speels, al hebben Malinah en ik haar tweemaal naar bed gebracht voor voldoende rust.
Tegenover Anabel verzucht Rosa: “Wat zou het toch een makkie zijn, als ik maar één kind had gebaard.” Nu eisen twee levendige grietjes de aandacht op. Die ochtend is het een beetje mis gegaan. Rosan zette het weer eens op een krijsen en wist van geen ophouden. Lucas raakte geïrriteerd en Rosa vertrok met ruzie naar haar werk. Ze denderde de trap af, miste een tree en struikelde naar beneden. Een hoge hak brak af, iets dat eerder die week al gebeurd was met een ander paar schoenen.

Diezelfde avond ga ik naar een presentatie van Arun Gandhi, de kleinzoon van de legendarische Mahatma Gandhi. Het brengt mij in een contemplatieve stemming. Als Rosa het gebeuren van die ochtend in het bijzijn van Lucas memoreert, schiet mij een Latijns gezegde te binnen, dat van toepassing is op de hectiek van die ochtend.
Het luidt: ‘festina lente’, ofwel ‘haast u langzaam’. Lucas en Rosa hadden de spreuk weleens gehoord, maar de betekenis ervan was hun ontgaan. Ik leg uit dat het een Latijns gezegde is, een ogenschijnlijke contradictie, maar in dit geval uitstekend van toepassing. Wie zich haast, zoals Rosa die ochtend, kan maar beter niet te veel willen. Als je gaat forceren, werkt het averechts.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek