Zonderling - Impressies uit het leven van een eenzaat

Yoshi Vervaet

Category: Novels

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Flarden uit het leven van een Gentse eenzaat met een zwak voor vrouwelijk schoon. Jong van lichaam en oud van geest. Middenklasse kind, tikkeltje autistisch en zwart-wit in zijn blik op de realiteit. Nadenken over de dingen des levens, met steeds een analyse klaar rond toevallige passanten. Als plots alle kansen en twijfels tegelijk op je pad komen. Reizen en schrijven zou het pad wel rechten. En toch blijven toevallige gebeurtenissen en ervaringen de vooropgestelde plannen roet in het eten gooien. Desalniettemin blijft hij doorzetten in een zoektocht naar de zin van het leven.

From the book

Geplaagd door talloze keuzeproblemen, besloot ik mijn bed te verlaten en een luchtje te scheppen. Roken was al even geleden en toch deed die eerste sigaret in tijden zo ontzettend deugd. Dit heet bezinnen. Het balkon van de kamer keek uit op een binnentuin, zoals er in Gent zovele zijn. Met mijn gsm op ‘stil’, de tv op de kamer uit en enkel genietend van een sigaret en een biertje uit de minibar, kon mijn avond niet meer stuk. Sociaal contact kon me even geen barst schelen. Social media en liefde, weg ermee! Voor even dan toch. Ik wist immers dat ik niet om de druk van liefde heen kon, alsof ik een metalen object was dat zich weg tracht te trekken van een sterke magneet. Ik ben niet verslaafd, maar ik heb het gewoon nodig.
De binnentuin was niet alleen omgeven door bloemen en boompjes, er stonden ook houten banken. Dat maakte het extra warm en gezellig. Het weer viel mee, de avond was gevallen en de sterren verschenen aan de hemel. Ik kon hier wel uren vertoeven. Met een lichte vorm van honger keek ik naar de bar die beneden gelegen was. Met een tomaat en wat mozzarella kan je onmogelijk twee dagen overleven natuurlijk. ‘Sigaret uit, jas aan’ was de boodschap.

About the author

Het debuut van een jonge schrijver met roots in de sociale sector en passie in jong ondernemerschap. Nu en dan aangezien als lookalike van Dries Mertens. Zijn leven in Gent en Lissabon gebruikt hij als inspiratiebron voor het schrijven van deze roman.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zonderling - Impressies uit het leven van een eenzaat

Author:

Yoshi Vervaet

Category:

Novels

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

08-11-2019

ISBN:

978-94-6389-750-1 / 9789463897501

Price:

€ 18,99

Language

Dutch