Goedheid in kwade handen - Machtsmisbruik in een familie

Ineke Muinen en Maarten Ploeger

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie zussen verkeren in conflict met hun vader over zakelijke belangen en over de oorzaak van hun moeders dood. Eén van de drieling is slachtoffer van misbruik. Desondanks werkt zij met haar vader samen in zijn bedrijf. Door een dubieus jachtongeluk wordt hij zakelijk van haar afhankelijk, maar probeert dit uit alle macht tegen te gaan. De andere twee zussen voeren een eigen strijd met vader op ethisch en financieel gebied. De drieling is hevig ontdaan wanneer zij door de gevonden dagboeken van hun moeder de verdenking krijgen dat vader haar heeft vermoord. Vader komt alleen te staan en ook zijn jongere vriendin keert zich van hem af. Ze willen vader zijn centrale positie ontnemen. Hun acties roepen veel vragen op.

From the book

Het was een komen en gaan in huize Sanders. Op het grind van de brede oprijlaan knerpten de banden van auto’s die zich langs elkaar heen drongen. Wie had getekend met naam en adres, kon in de grote huiskamer annex serre aansluiten bij het zwijgende gezelschap rond de open kist. Geflankeerd door twee hoge kandelaren lag Bram Sanders daar te heersen als altijd. Zijn vierkante kop glansde gelig, witgrijze wenkbrauwen welfden borstelig op. De dood had zijn brede mond getemd tot twee smalle strepen. De aanwezige zakenrelaties die met de familie niet bekend waren, richtten de aandacht al gauw op drie vrouwen in het zwart. Slanke jonge veertigers met als voornaamste verschil de dracht van hun bruinzwarte haar. En bij nadere beschouwing misschien ook de uitdrukking op hun gezicht. Eén was net wat groter dan de anderen en keek tussen haar halflange, licht golvende lokken nadenkend voor zich uit. Het gezicht van de vrouw rechts van haar was wat meer getekend, zoals dat door langdurige pijn kan ontstaan. Ze had een kort kapsel en was gekleed in een strak broekpak. De derde in de rij, met haar rok net tot over de knieën, frutselde aan haar losjes opgestoken haar en keek nieuwsgierig om zich heen.
Een vierde vrouw, kleiner en iets ouder, viel op doordat zij sommige bezoekers toeknikte of met anderen op zachte toon een woordje wisselde. Haar springerige lichtrode krullen omlijnden een fijn besneden gezicht met rood aangezette lippen en daarmee paste ze niet bij het rijtje van drie. Ook was haar flamboyante kleding allerminst zwart.
Er heerste een sombere stemming onder de aanwezigen. Bram Sanders had veel mensen aan zich gebonden, meer door inhaligheid dan door vrijgevigheid. Sommige bezoekers dachten nu van hun zakelijke verplichtingen te worden bevrijd, maar één schuine blik naar zijn dochter Nora deed die hoop even snel vertrekken als ze was gekomen.

Opeens werd het plechtige geschuifel verstoord. Een oudere dame drong zich met een verontrust gezicht naar voren en vroeg de kleurrijke gastvrouw fluisterend mee te komen naar de gang. Het drietal had een buurvrouw herkend, hun vragende ogen zochten elkaar op.

About the author

Ineke Muinen (1947) was psychiater en psychotherapeut. Zij schrijft poëzie, speelt piano en beeldhouwt.

Maarten Ploeger (1944) was fysisch geograaf, leraar en schoolleider. Hij is handboogschutter. Hij schreef twee jeugdromans, waarvan er één is vertaald in het Duits, en een poëziebundel, die ook is uitgegeven in Argentinië en de VS.

Ineke en Maarten leerden elkaar vijf jaar geleden kennen bij een poëziecursus. Beiden hadden hun partner verloren en zijn inmiddels vier jaar getrouwd. Samen hebben zij zeven kinderen en twintig kleinkinderen. Vanuit hun belangstelling voor psychologie en filosofie inspireerden zij elkaar om samen een trilogie te schrijven over het goede, het ware en het schone. Drie afzonderlijk te lezen romans, met als enig terugkerend personage een psychotherapeut.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Goedheid in kwade handen - Machtsmisbruik in een familie

Author:

Ineke Muinen en Maarten Ploeger

Category:

Novels

Number of pages:

252

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-11-2019

ISBN:

978-94-6389-748-8 / 9789463897488

Price:

€ 21,99

Language

Dutch