Cover voorkant
Geen Woorden Meer - Een verhaal waarin pesten twee kanten krijgt
Geen Woorden Meer - Een verhaal waarin pesten twee kanten krijgt

Geen Woorden Meer - Een verhaal waarin pesten twee kanten krijgt

Merel Wolfkamp

Category: Young Adult

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twee meisjes, twee oogpunten. Gevoelens in woorden op papier, maar deze niet durven uiten aan de buitenwereld. Een verhaal over twee totaal verschillende personen, die toch meer met elkaar gemeen lijken te hebben dan gedacht. Een verhaal waar ook geobsedeerde moeders, wel erg opdringerige ex-stiefvaders en het al en al gepest, een belangrijke rol krijgen. Een verhaal over Emma en Maud en waarschijnlijk vele anderen.

From the book

Ik doe zo mijn best, echt waar. Het liedje ‘Appreciate Me’ klinkt door de speakers. Waardering? Maakt waardering de mens gelukkiger? Voel ik me daarom zo ellendig. Van waardering is er geen sprake namelijk. Alles wat ik doe in huis is te weinig, te onvolledig of te afwezig in de ogen van mijn moeder. Alles wat ik doe voor school en voor werk, daarvoor doe ik te veel in de ogen van mijn vrienden.
Ruzie met mijn moeder en met Joris gehad vandaag. Ik ben te druk bezig met leuke dingen, terwijl ik me meer moet focussen op school en werk. Terwijl ik volgens Joris te weinig tijd voor hem vrij maak, omdat ik altijd aan het werk ben. Maar ja, ik moet toch werken, wil ik leuke dingen met hem doen? Ik snap het niet. Wat willen ze nou van me? Het refrein van het liedje is betekenisvol maar dubbelzinnig. ‘Kindness’ maakt me wel degelijk zwak, toch wil ik niets liever dan dat degenen die van me houden, me appreciëren.
Het is constant de schommeling tussen normen en waarden en ik weet niet meer wat ethisch handelen is. Het zijn twee partijen die dichtbij mij in het leven staan, maar toch voelt het voor mij als twee verre uitersten. Hoe kan ik voor mijzelf kiezen als mijn keuzes altijd beïnvloed worden? Hoe kan ik überhaupt mijzelf waarderen, zonder de waardering van een ander?

About the author

Merel was zeventien jaar toen ze aan Geen Woorden Meer begon en heeft het dan op achttienjarige leeftijd eindelijk af weten te ronden. Tijdens het schrijfproces was ze omringd door gillende pubers (waarvan ze er zelf stiekem ook een van was/is) en dit heeft haar dus ook veel inspiratie geboden voor de personages. Zelf heeft ze gelukkig nooit een enkele vorm van gepest mee hoeven maken, maar toch had ze interesse in het onderwerp. Wat doet het met mensen? Heeft de ‘boosdoener’ ook gevoelens? Ze hoopt dat ze met dit boek mensen kan laten nadenken over die vragen en zich laten beseffen hoeveel woorden met iemand kunnen doen. Merels schrijfstijl is rechttoe rechtaan, en een tikje eigenwijs waarbij ze aan de hand van humor en creativiteit een zeer serieus thema op de lezer wil in laten werken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geen Woorden Meer - Een verhaal waarin pesten twee kanten krijgt

Author:

Merel Wolfkamp

Category:

Young Adult

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-01-2020

ISBN:

978-94-638-9912-3 / 9789463899123

Price:

€ 21,50

Language

Dutch