Schuld zonder Boete - De dokter en het meisje

Ger Ettes

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nee, klaar was Gerrit er zeker niet voor. Tenminste, dat vond hij zelf, ook al studeerde hij vandaag af en mocht er vanaf nu ‘arts’ achter zijn naam gezet worden. Maar wat moest hij daar in Godsnaam mee? Plannen had Gerrit niet. Wilde hij eigenlijk wel dat vak in?

Maar nog geen twee weken later bleek alles toch weer heel anders te zijn gelopen. Zat hij zomaar, min of meer gedwongen, ergens op de Betuwe in een huisartsenpraktijk weekenddienst te draaien.

Op het nippertje had hij in zijn oude stamcafé nog de een of andere schoonheidsspecialiste kunnen versieren en over weten te halen om dat weekend zijn achterwacht te zijn.
Maar al bij het eerste telefoontje, nog geen minuut nadat hun dienst was begonnen, was dat gekke meisje aan de lijn, wier strapatsen hun hele weekend zouden gaan domineren...

From the book

‘Gossie, u bent dus bijna dokter, wat interessant zeg!’ zei ze, een klein slokje van haar coca-cola nemend.
Hij legde toen heel omstandig uit, dat ze wat hem betrof dat ‘u’ weg mocht laten en gerust ‘Gerrit’ tegen hem mocht zeggen en bovendien, dat het ‘bijna dokter’ er al ruim een week vanaf was.
‘Dus dokter Gerrit,’ giechelde ze.
Vanaf dat moment hing ze aan zijn lippen. Maar zijn lippen wisten in eerste instantie niet zo goed hoe ze het verder moesten aanleggen. Van zijn tevoren zorgvuldig uitgedacht plan om een tijdelijke vriendin te gaan versieren, die hem in de komende weekenden zou moeten bijstaan als doktersassistente, wilde de openingszin maar niet vlotten.
Maar het meisje, ze bleek Eveline te heten, had geen enkel probleem om de conversatie gaande te houden. Ze strooide ongevraagd een schat aan tamelijk irrelevante informatie over hem uit. Ze was net negentien jaar geworden in augustus.
Een groot feest was dat geweest. Haar beroep was schoonheidsspecia-liste - nou ja, beroep, ze moest nog wel een soort cursus afmaken, al was dat niet echt belangrijk.
Ze was kleine zelfstandige en had dus al een eigen zaak. Nou ja, eigen zaak, thuis in de garage bij haar ouders bedoelde ze dan, waar ze klan-ten, meestal kennissen van haar moeder, een behandeling gaf.
‘Een beurt?’ grapte hij, maar dat kon het meisje niet echt waarderen of ze snapte het niet.

About the author

Ger Ettes (1946) is gepensioneerd huisarts. Eerder verschenen van hem onder het pseudoniem Roy van Delden Gifmenger tegen wil en dank, waarin hij verhaalt over de meest problematische gevallen waarin hij euthanasie moest toepassen, De dokter en het dikke meisje, een fictieve roman over een zeer moeilijke patiënte, en Het broertje van Assepoester, hoe een zielig, onschuldig jongetje, door een dubieus wetenschappelijk experiment, verandert in een wraakzuchtig monstertje.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schuld zonder Boete - De dokter en het meisje

Author:

Ger Ettes

Category:

Novels

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-11-2019

ISBN:

978-94-638-9802-7 / 9789463898027

Price:

€ 19,99

Language

Dutch