Onder water

Gerard Vermeeren

Category: Travel

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ook in deze derde bundel van Gerard Vermeeren blijkt zijn voorliefde voor reizen en staat reizen naar alle uithoeken van de wereld centraal. Opnieuw voert hij de lezer mee naar gebieden en mensen die een diepe indruk op hem maakten. De korte verhalen in deze bundel zijn stuk voor stuk meeslepend en ontroerend. Ervaringen van de auteur vanaf zijn geboorte tot aan het heden vormen de rode draad in - opnieuw - een meesterwerk. Dit is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe en een afrekening van waar in zijn vorige twee boeken de basis is gelegd.

From the book

Wanneer een koe in het water springt is het niet ineens een zeekoe. Een ijskonijn hoeft het ook niet per definitie koud te hebben. En wanneer je niet van groen houdt, automatisch rood wel mooi vindt. Waarom zou je elkaar ineens beginnen te ontlopen als de interesse stopt?

Laten we naar elkaars intentie kijken en luisteren zonder alles te voorzien van een eigen invulling. Geef de eeuwige criticasters geen podium. Geef ze geen kans goede intenties om zeep te helpen. Ze zullen het simpelweg niet begrijpen. Of wellicht niet willen begrijpen omdat het beter scoort. Echter mijn aandacht wordt nog steeds meer getrokken door de blijde berichten dan de ellendige op het vers gedrukte papier. Hoewel met de dag de verhoudingen in het dagblad schever komen te liggen. Men wil rottigheid lezen om zich te kunnen afzetten tegen het eigen bestaan blijkbaar. Ik geniet daarentegen juist van de blijdschap van een ander zonder afgunst te kennen. Ik geniet van het succes van anderen en de waardering daarvoor. Zoals ik ook meer geniet van wie je bent dan wat je doet of bereikt hebt.

Zo had ik nog nooit zo’n warmte gevoeld als tijdens die omhelzing. Ik wist niet dat warmte zo overdraagbaar was. Het was tijdens het afscheid geweest van mijn bezoek van een aantal dagen. Ik had letterlijk de halve wereld - 11.670 kilometer om precies te zijn - afgereisd om haar te bezoeken. En wanneer ik eraan terugdenk, voel ik opnieuw de warmte stralen van die ene omhelzing. De dagen waarop zij de zee niet ziet, zijn nagenoeg nul; die van mij ontelbaar. De dagen dat ik niet terugdenk aan die ontmoeting zijn op één hand te tellen. Van haar weet ik het niet. Ze had me onvoorwaardelijk in haar hart gesloten sinds onze eerste ontmoeting jaren daarvoor. Ik had mij niet anders voorgedaan. Ik had niet verteld wat ik allemaal bereikt had. Het vocht in de lucht dat tropisch aanvoelt, snuif ik op. De specifieke geur die zich manifesteert wanneer de droge aircolucht die in huis hangt zich vermengt met die van de vochtige buitenlucht. Zomer in aantocht. Het vocht van de koelere nacht dat verdampt bij de eerste zonnestralen geeft die specifieke weeïge lucht. Klammigheid in de tropen. Ineens ben ik daar weer terug ten tijde van voor de omhelzing. Ineens ben ik weer bij haar in de achtertuin. Het is daar nu gisterenavond negen uur.

About the author

Gerard Vermeeren (1967) is schrijver van korte verhalen. De non-fictie verhalen spelen zich veelal op reis af. Zijn nieuwsgierigheid voert hem naar vele uithoeken van de wereld, maar ook naar de mensen om hem heen. Door zijn scherpe observatievermogen en gedetailleerde manier van schrijven weet hij de lezer mee te nemen in zijn nieuwsgierigheid. Van de auteur zijn eerder Diep blauw, Boven zee, Reizende expositie, Zeewaardig en Een raar seizoen en een rare vogel verschenen. Vijf boeken met voornamelijk autobiografische reisverhalen. In Onder water wisselt Gerard Vermeeren reisverhalen af met korte anekdotes.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onder water

Author:

Gerard Vermeeren

Category:

Travel

Number of pages:

120

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-11-2019

ISBN:

978-94-638-9814-0 / 9789463898140

Price:

€ 18,50

Language

Dutch