Mijn geliefd tropenland - Lief & Leed

Jan Wieringa

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn geliefd Tropenland is het vervolg op Het geluid van de Tropen dat in 2017 is verschenen van dezelfde auteur. Godsdienst, cultuur, romantiek en spanningen wisselen elkaar in snel tempo af. Feiten en fictie lopen door elkaar heen in het historische perspectief van de jaren twintig van de vorige eeuw. De periode waarin deze roman is geschreven behelst de jaren 1927 tot 1932. In deze periode, waarin de verslechterende economie een rol speelt, worden ook de spanningen tussen het christendom en de islam steeds meer zichtbaar. In nog primitieve omstandigheden moet het jonge zendingsgezin Bijlefeld zien te overleven.

From the book

Wanneer de Tokeh zich heeft laten horen gaat ook zij naar bed. Na ook de avond en nacht rituelen met Miek doorlopen te hebben loopt Johanna terug naar de galerij. Niets kan een heerlijke vertrouwde tropenavond nog in de weg staan. Het is buiten aardedonker. Alleen de olielampen geven wat licht.
Voorzichtig kruipt een man onder het bed van de slapende Miek vandaan. Eenmaal naast het bed, slaat de man vliegensvlug toe. Om te voorkomen dat Miek gaat gillen, legt hij zijn rechterhand op haar mond. Met zijn vrijehand pakt hij haar handen. De hevig geschrokken Miek is niet in staat om zich te verweren. Met doodsbange ogen kijkt ze recht in het gezicht van de indringer. De man buigt zijn hoofd naar voren en fluistert in haar oor: ‘tutup, jang buat bunyi bising.’ (hou je mond, maak geen lawaai). Wat wil die penceroboh (indringer)? In haar angst probeert Miek, door met haar hoofd heen en weer te draaien, wat lucht te krijgen. Even haalt de man zijn hand van haar mond: ‘Papa!’ Een felle kreet klinkt door het slaapvertrek. De indringer schrikt en realiseert zich dat deze kreet hoorbaar moet zijn geweest door het hele huis. Hij draait zich om, struikelt bijna over de poppenwagen en vlucht razendsnel het raam uit.

About the author

Jan Wieringa (1950) woont met zijn vrouw in Wehe den Hoorn in het noorden van de provincie Groningen. In zijn werkzame leven was hij bedrijfsmaatschappelijk werker. Na het overlijden van zijn moeder kreeg hij de handgeschreven lezingen en brieven van zijn grootouders. Na het lezen van de stukken is zijn interesse gewekt voor het zendelingenechtpaar. De fascinatie voor Nederlands-Indië begin 20e eeuw was geboren en vormde het uitgangspunt voor deze roman. Mijn geliefd Tropenland is zijn tweede roman en is het vervolg op Het geluid van de Tropen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn geliefd tropenland - Lief & Leed

Author:

Jan Wieringa

Category:

Novels

Number of pages:

232

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

03-01-2020

ISBN:

978-94-638-9879-9 / 9789463898799

Price:

€ 21,99

Language

Dutch