Dirigent zonder stokje

Hans Peter van Rietschoten

Category: Novels
  • (8)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De 52-jarige procuratiehouder Egbert Ter Leede heeft nooit kunnen vermoeden dat hij na zijn eerste fietstocht met wat buurmannen, oog in oog zou komen te staan met een sportieve jonge vrouw die hem met haar glimlach en iets opkrullende mondhoeken vleugels lijkt te geven. De lach van Carmen is adembenemend en haar naam past bij haar schoonheid. Hij krijgt beelden in zijn hoofd die in zijn tienerjaren zeker hadden geleid tot onrustige nachten, waarin hij haar zijn liefde verklaart en hun klamme lichamen met elkaar versmelten. Wanneer Carmen haar intrek neemt in De Plataan lijkt het landhuis vrolijk te worden tot in de oudste balken.

From the book

Vanuit de slaapkamer van haar vriendje in de Goede Vlucht kijkt ze op het plein waar jongens meisjes versieren. De jongens kopen in de ijssalon horentjes van koek met zoveel ijsbolletjes dat de meisjes er nauwelijks overheen kunnen kijken. Het is een fijn huis waar Egbert opgroeit en vaak heeft hij het er met Amanda over dat ze ooit samen er hun kinderen zullen grootbrengen. Toch loopt het anders en is het niet de Goede Vlucht waar ze wonen, maar een prachtige villa aan de Platanenlaan.

About the author

In zijn romandebuut laat Hans Peter van Rietschoten zich van een heel andere kant zien. Waar eerder zijn persoonlijkheid bloot kwam te liggen in een tweedelige autobiografi e en hij zijn belevenissen met zijn nu achtjarige kleinzoon als boek mocht laten uitgeven, is Hans Peter met ‘Dirigent zonder stokje’ in staat gebleken een verhaal neer te zetten dat even origineel als onvoorspelbaar is. Hans Peter (1967) is geboren Utrechter, waar hij na wat omzwervingen weer is terechtgekomen. Op korte afstand van het door hem gekoesterde Máximapark dat de groene overgang vormt tussen de oude kern van Vleuten en VINEX wijk Leidsche Rijn. Zijn hersenoperatie in december 2017 heeft hem veel goeds gebracht, maar evengoed gaat er nog heel wat leed schuil in zijn gehavende hoofd.

Reviews

2020-05-10 09:23:59 | By: Els Kentering
Wat goed om ook een roman te schrijven. En wat voor een, geweldig! Jongeman Vandermonde zal zich Carmen nog lang heugen bijvoorbeeld. En de dames Tess en Alinde hebben haar ook hoog zitten. Wel zo fijn.

2020-04-29 11:08:59 | By: Thomas | Rating:
Het is een vreemd inkijkje in het leven van een paar mensen die eigenlijk ook een alledaags leven leiden. Toevallig in een villa en met een paar dure auto's onder hun k... Wel geplaagd door de schrijver en ik heb het uitgelezen. Bedankt sis dat ik het mocht lenen van je, haha. Bedankt Hans Peter van Rietschoten dat je het hebt geschreven.

2020-03-31 11:04:24 | By: Riks | Rating:
Na een verhaaltje uit de geboorte van een opa vond ik HansPeter al een goede schrijver. Nu blijkt mijn moeder meer van hem te hebben gekocht en ging ik er even in lezen. Even werd een beetje langer en nu ben ik op Carmen verliefd. Goed van HansPeter om dat gedaan te krijgen. Carmen laat me niet los. en bedankt he. :)

2020-03-28 18:36:49 | By: Sara | Rating:
Wat een verhelderende kijk op de wereld der welgestelden. Is de auteur 'van goede huize' of heeft hij zich goed ingelezen. Zijn fantasie gaat hier en daar wel met hem op de loop, maar de verrassende humoristische speldenprikjes die worden uitgedeeld, brengen de hoofdpersonen tot leven. De Plataan aan de Platanenlaan ... verzin het maar. Bedankt Hans Peter.

2020-03-22 14:09:35 | By: Sira | Rating:
Deze roman heeft me gegrepen. De korte hoofdstukken maken het niet moeilijk te lezen al is het voor een dergelijk boek wat ongewoon. Uiteindelijk gaat het om het verhaal en dat boeit en nodigt uit verder te lezen. Open einde is ook wel apart.

2020-03-08 17:54:57 | By: Gitta | Rating:
Ow, ow, die dirigent toch! Wat een boefje is het. Iedere vrouw droomt er toch van om zo aanbeden te worden door een attente man die nog puissant rijk (b)lijkt te zijn. De Plataan en de dirigent zijn de oogappels van Egbert hoewel hij ook nog doodveel van Amanda houdt.

2020-02-15 15:36:18 | By: Antara | Rating:
Carmen is een vamp en Egbert nogal volgzaam. Wat een geweldig stel! Een vrouw die ZIJN dochter had kunnen zijn, zelfstandig, sportief en onwijs mooi. Wat een bofkont is Egbert dat ze uitgerekend met hem ZIJN bier opdrinkt. Wanneer komt het vervolg? Dit verhaal is nog lang niet uit.

2019-12-02 18:56:45 | By: Tineke Haspers | Rating:
Gisteren heb ik het boek 'Dirigent zonder stokje' in één keer uitgelezen. Vanaf de eerste bladzijde neem je je lezers, mij dus, aan de hand mee door het pakkende verhaal. Je beschrijft de situaties, de geschiedenis en de personages zo tot in de kleinste details dat het bijna een film wordt. Ik zie de drukte in de stad en de mooie omgeving van het huis zo voor me. Ik heb genoten van je boek, net als van je andere drie boeken en hoop van harte dat er een vervolg komt. Dank je wel voor de heerlijke leesuurtjes!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dirigent zonder stokje

Author:

Hans Peter van Rietschoten

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-11-2019

ISBN:

978-94-638-9791-4 / 9789463897914

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (8)