Vijfentwintig maal Kerstmis

Veronica Handgraaf

Category: Stories

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Achter in de jaren ’90 schreef Veronica Handgraaf het eerste kerstsprookje. Vanaf het jaar 1999 is er ieder jaar een nieuw Kerstverhaal geboren. Legendes en tradities gingen, naast sprookjesachtige elementen, een steeds grotere rol spelen. Zo was er de oma die absoluut geen elektrische lichtjes wilde en een nieuwe Kersttraditie in het leven riep en de arme glasblazer in Lauscha, Thüringen, die uit nood met een heel originele kerstversiering kwam. Kerstsamenzang, kerstmarkten en kerstbomen op het marktplein spelen in de verhalen mee. Veel mensen beleefden er plezier aan. Daarom hierbij de oogst van 25 jaar Kerstverhalen.

From the book

Er kwamen overal mensen naar buiten om te vragen wat er aan de hand was.
Maar waar keken ze toch naar? Ze liepen allemaal naar een hoek van het plein en ze wezen opgewonden. Er flitste een camera. Het was in de buurt van oma’s huis, zo te zien. Vader schoof tussen de mensen door, stond stil en hield even zijn adem in. Want tussen al die donkere huizen was er één, dat straalde van licht: oma’s kleine woning met de trapgevel.
Voor de ramen aan weerskanten van de voordeur flonkerde een lange rij kaarsjes op de vensterbank en op de bovenrichels. Binnen pinkelden kaarsen in de kerstboom. Ook voor de ramen op de eer-ste verdieping schitterde kaarslicht en naast de deur hing een grote kaarslantaarn. De warme glans speelde over de sneeuw en het huis zag er in de donkere stad uit als een sprookje.

About the author

Veronica Handgraaf woont al sinds 1968 in de Bollenstreek. Zij werd in Haarlem geboren. Na haar onderwijsopleiding stond zij enkele jaren voor de klas, trouwde toen en kreeg een zoon en een dochter. Vanaf 1990 schreef zij voor verschillende kranten en bladen, voornamelijk het Witte Weekblad en enkele reistijdschriften. Daarnaast schrijft zij boeken met een historische grondslag, kinderboeken en korte verhalen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vijfentwintig maal Kerstmis

Author:

Veronica Handgraaf

Category:

Stories

Number of pages:

150

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-11-2019

ISBN:

978-94-638-9807-2 / 9789463898072

Price:

€ 19,50

Language

Dutch