Unheimisch - Verhalen over buitengewone mensen

Joost Vermeulen

Category: Novels

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De menselijke geest blijft een mysterie. Zeker als het gaat om de drie bijzondere mensen in dit boek. Paul is een puber met alle herkenbare problemen die bij zijn leeftijd passen. Een doodgewone jongen, maar met een randje. Elena heeft geen idee waar ze terechtgekomen is en doet er alles aan om dat uit te zoeken. Henry is het allemaal een beetje kwijt en stelt iemand voor een duivels dilemma. Hoe zal dit eindigen?

From the book

Mijn hoofd draait als ik wakker word. Wat is er gebeurd? Ik kan het me niet herinneren. Als ik mijn ogen opendoe raak ik in paniek. Ik zie niets! Mijn hart klopt in mijn keel. Hoe kan dat? Waar ben ik? Langzaam komt mijn zicht terug, het is alsof ik door een witte zakdoek heen kijk. Het beeld is mistig, onduidelijk, maar ik zie wel de contouren van mijn omgeving. Ik herken ze niet direct.

Lig ik op de grond? Mijn hoofd tolt en dat maakt me misselijk. De hoofdpijn is niet om te harden. Dan houd ik het niet meer en moet ik overgeven. Het is vreemd, maar dat helpt wel. Langzaam voel ik het nare gevoel in mijn maag wegebben. Opnieuw kijk ik om me heen.

‘Ben je eindelijk wakker?’
Ik schrik van de stem. Wie is dat? Langzaam worden de contouren scherper. Wat is dit? De omgeving glanst, metalen wanden glimmen me tegemoet. Leidingen, pijpen en buizen lopen als een rivier over de oppervlakte heen. Mijn brein draait op volle toeren, waar ben ik toch terechtgekomen?
‘En? Hoor je me of niet?’
Weer die stem. Met moeite draai ik me op mijn zijkant. Als in een automatisme wil ik op mijn rechterhand steunen, maar waar ik verwacht me te kunnen tegenhouden merk ik dat ik simpelweg naar rechts val. Hoe? Verbaasd kijk ik naar mijn armen, ze zijn vastgesnoerd met een katoenen lint aan een van de leidingen aan de wand. Als ik naar beneden kijk zie ik dat mijn enkels ook geboeid zijn. Ik zit vast! De paniek komt terug.
‘Laat me los!’ schreeuw ik, terwijl ik zo hard als ik kan aan het lint trek om los te komen.
‘Vergeet het maar, dat lukt niet. Dat heb ik ook al geprobeerd. De anderen hebben het ook al opgegeven.’

About the author

Joost Vermeulen (1967) woont met zijn vrouw en zoon in Vessem en is in het dagelijks leven werkzaam in het bedrijfsleven. In zijn vrije tijd is hij graag creatief bezig en schrijft hij artikelen, gedichten en verhalen, waarbij zijn inspiratie vaak voortkomt uit zijn fascinatie voor mensen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Unheimisch - Verhalen over buitengewone mensen

Author:

Joost Vermeulen

Category:

Novels

Number of pages:

80

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-12-2019

ISBN:

978-94-6389-839-3 / 9789463898393

Price:

€ 16,99

Language

Dutch