Cover voorkant
Lieve Ansar - Brieven van een meisje dat gepest wordt
Lieve Ansar - Brieven van een meisje dat gepest wordt

Lieve Ansar - Brieven van een meisje dat gepest wordt

Mirthe Niemeijer

Category: Young Adult
  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De zeventienjarige Dagmar Schagen heeft moeite om haar plekje op school te vinden. Ze wordt gepest door haar klasgenoten en valt steeds dieper weg in haar onzekerheid.

Hoewel haar oma niet precies weet wat er met haar kleindochter aan de hand is, ziet ze dat het niet goed gaat.
Omdat Dagmar er niet over praat, geeft haar oma haar een schriftje, in de hoop dat ze daarin alles kwijt kan en zo haar hart kan luchten.

Hoewel Dagmar er in het begin niet om staat te springen om haar gevoelens op papier te zetten, doet ze dat uiteindelijk toch en begint met de woorden, lieve Ansar...

Deze specifieke naam is van de knappe stagiair die haar het gevoel geeft dat ze bijzonder is. Het is dan ook niet zo raar dat ze tot over haar oren verliefd op hem is. Niet dat het er iets toe doet, want tja, wie vindt haar nou leuk?

From the book

Lieve Ansar,
 
Ik heb eens gelezen dat je een roofdier nooit in de ogen moet kijken. Wanneer je het in de ogen kijkt, daag je het uit en zal het je vermorzelen. Sindsdien probeer ik iedere blik van mijn klasgenoten te vermijden, maar het werkt niet.
 
Liefs Dagmar.
 
Mijn adem kroop tussen mijn tanden vandaan en vulde de inmiddels verlaten kleedkamer. Schoenen in diverse vormen, maten en kleuren versierden de vloer en gaven het territoriumgebied van mijn klasgenoten weer.
Verder was de kleedkamer, op mij na, helemaal leeg. Dat vond ik niet erg, want zo kon ik rustig met de veters van mijn gympen spelen en op die manier het onvermijdelijke uitstellen. Namelijk naar de gymles gaan.
Ik kon ook hier blijven. Niemand die het zou merken.
Een schamper lachje rolde over mijn lippen en vulde de leegte om me heen. Het weerkaatste tegen de muren en echode in mijn oren. Ik liet de veters tussen mijn vingers doorglijden en huiverde toen mijn innerlijke pestkop voor mijn neus verscheen. Ze had haar armen demonstratief over elkaar geslagen en observeerde me met haar koele blik. Het is beter als je gaat, want je bent voor iedereen een last.
Ik voelde de tranen achter mijn oogkassen branden. Tranen die ik de hele dag met moeite had weten in te houden. Tranen die me omtoverden tot een prooi die mijn klasgenoten zouden verslinden. Ik trok mijn knieën op en probeerde mezelf achter mijn benen te verstoppen.
Mijn innerlijke pestkop maakte een beweging. Haar ogen zonden me een venijnige blik toe en haar tong gleed langs haar lippen. Ik kroop naar de muur toe, bang voor haar woorden die me zouden breken.
Mijn innerlijke pestkop leek dit alleen maar vermakelijk te vinden, want haar mondhoeken trokken iets naar boven en haar ogen glommen. Ze was als een leeuw, een vos, een krokodil. Een jager, sluw en geduldig.

About the author

Mirthe Niemeijer (1997) is op haar zevende begonnen met verhalen te schrijven en daarna nooit gestopt. Overal ging een schrift of schrijfblok mee, zodat iedere inspiratie direct opgeschreven kon worden. Het was voor haar een manier om al haar fantasieën en ideeën te delen. Zo is ook het boek 'Lieve Ansar ' ontstaan, waarin ze de lezer wil laten zien wat het effect van pesten op iemand heeft.

Reviews

2020-05-24 22:49:33 | By: Froukje Kremer | Rating:
Ik heb het boek twee keer gelezen. Een indrukwekkend verhaal, wat goed beschrijft wat pesten met iemand kan doen. Mooie zinnen die je meetrekken in het verhaal en de belevenissen van de hoofdpersoon. Makkelijk leesbare en vloeiende schrijfstijl. Aanrader

2020-04-30 13:05:19 | By: Mark de Sain | Rating:
Alhoewel ik het boek nog niet gelezen heb, spreekt het mij enorm aan om wel te gaan lezen.
Een krachtige titel + uitnodigende Inleidingstekst zorgen ervoor dat ik dit boek wel wil gaan lezen.

Ook is het leuk om te zien hoe een jonge schrijfster zich uit door middel van het schrijven van boeken.
Ik ben zeer benieuwd naar het boek.
Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lieve Ansar - Brieven van een meisje dat gepest wordt

Author:

Mirthe Niemeijer

Category:

Young Adult

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-04-2020

ISBN:

978-94-640-3204-8 / 9789464032048

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)