Een nieuw leven

Frans Busschots

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Georges Duronde leerde in Brussel een Hongaarse vrouw kennen, tijdens een tentoonstelling over cultuur. Hun relatie zou tal van problemen kennen. Hun kindje zou een groot deel van zijn leven problemen kennen. Wie waren zijn echte ouders?

Lita Duronde maakt kennis met Linda, een danseres van een Hongaarse volksdansgroep. Linda nodigt Lita uit om eens naar Hongarije op bezoek te komen. Blijkt dat de familie van Linda van adel is en dat zich in die familie tal van intriges afspelen.

Lita maakt kennis met een Oostenrijkse graaf en die maakt haar tot wettelijke erfgenaam. Maar wie is haar echte oma?

Lita neemt het initiatief en dat leidt soms tot problemen. Hoe eindigt haar zoeken naar geluk. Een nieuw leven?

From the book

Kronkel is een dorpje dat zo klein is kunnen blijven ondanks dat de dorpen uit de buurt bij de laatste fusie veel belangstelling toonden. Maar de mensen van het dorpje zelf waren niet geïnteresseerd.
Daarbij: de kabinetschef van een invloedrijke senator had destijds zijn relaties gebruikt. Hij werkte vroeger bij een groot autobusbedrijf en zo kende hij meerdere mensen met invloed. Wilde het dan nog lukken dat die mensen allemaal, of toch bijna allemaal, dezelfde politieke denkbeelden hadden. Kronkel bleef Kronkel.
Sommige buurdorpen, die wel gefusioneerd waren, konden het niet verwerken. Te pas en te onpas zorgde dat voor wrevel. Maar daarvan lag niemand in Kronkel wakker.
De mensen van Kronkel waren rustige landelijke bewoners van een Netedorp met weinig industrie, maar ook bijna geen landbouwers meer. Toch heerste er een zekere welvaart. Er was een goede verbinding met trein, tram en autobus. Met de buurdorpen en de grote steden. Antwerpen, Aarschot en zelfs Mechelen, zorgden voor een grote tewerkstelling, zonder te spreken van de vele kleine bedrijfjes met enkele personen die in verband werkten.
Kronkel was dus een dorpje zonder veel allure, en toch kende iedereen dit dorpje. Regelmatig kwam het kasteel van de graaf op tv. Was het voor een filmopname of een beroemd persoon die daar langs kwam om een fotoreportage te draaien, de tv was er altijd als de kippen bij.

About the author

Frans Busschots (01/11/1936) is op alle terreinen van de literatuur actief. Met meer dan tien boeken op zijn actief en bijna negentig toneelwerken, is hij beslist een van de auteurs met het grootste aantal gepubliceerde werken. Dankzij zijn vele verre reizen kan hij zijn werken stoff eren met lokale ervaringen. Hij schrijft iedere dag, voor een tijdschrift of een boek. Een korte tekst of een liedjestekst. Maar schrijven doet hij graag!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een nieuw leven

Author:

Frans Busschots

Category:

Novels

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-12-2019

ISBN:

978-94-6389-850-8 / 9789463898508

Price:

€ 19,99

Language

Dutch