Terug naar het begin HARDCOVER - Een adoptieverhaal uitvergroot

Sarah Changuna Patel

Category: Novels

€ 24,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Sarah Changuna Patel komt naar buiten met een bijzonder boek. Door middel van brieven legt ze verbinding met alles wat in haar leeft. Haar verhaal wil ze graag afsluiten. Ze wil afstand doen van vragen waar geen antwoorden meer op zullen komen. Dit spannend en boeiend geschreven boek is een eyeopener voor geadopteerden en allen die met adoptiekinderen en adoptievolwassenen contact hebben. Als ouder, partner, collega en zeker als kind van een geadopteerde ouder. Gevoelens van respect en bewondering bekruipen je als je leest wat Sarah Changuna allemaal heeft moeten doorstaan en overwinnen."

René Hoksbergen
Emeritus hoogleraar adoptie

From the book

Naar binnen
Naar mijzelf
Op reis 

Lieve Charlotte,

Veertig ben je. Ik zie dat je nog steeds aan het worstelen bent. Als een wandelaar zonder gids bevind je je in een oerwoud. Kruip je onder takken en loop je regelmatig schrammen op. Welke pad is het meest betrouwbaar? Kun je nog verder lopen? De zwaarte te veel, de wijdte te breed. De hoogte te laag, de kleuren zijn vaag. Zoveel absurditeit op je pad. Liefde ontbrak.

Veertig ben je nu. Ik voel dat je behoefte hebt om te ontsnappen uit de vicieuze cirkel waarin je nog steeds verblijft.

Mag ik je meenemen in je verhaal. Ik vertel je graag over je reis en daarvoor moeten we terug in de tijd. Ik neem je mee naar je biologische familie en je adoptiefamilie. Maar vooral naar jezelf. Naar je dromen en je draken. Zo dichtbij dat je deze aan durft te raken. Ik geef je jouw verhaal. Antwoorden op de vragen die jouw dagelijkse strijd vermindert. Je in rustiger vaarwater brengt. Je hoeft niet meer boos te zijn. Je mag verder in alle vrijheid.

Ik vertel je alles wat je nodig hebt. Ik was bij je. Zag je en voelde je. Ik was overal.

Op je elfde werd je voor het eerste geraakt door de draak. Op een dag wilde jij je kamer schoonmaken. Je pakte daarvoor schoonmaakmiddelen, waaronder een emmer met chloor. Op je slaapkamer hing een schilderij met daarop een groene boerderij die nauwelijks opviel in het eveneens groene landschap.

Gedachteloos streek je het schoonmaakdoek met chloor over het schilderij. Er ontstonden grote nietszeggende leegtes. Wat voelde jij je onhandig. Weg stukken landschap. Je adoptieouders begonnen niet over de leegtes. Jij ook niet. Leegtes werden zichtbaar. Daarmee de pijn. Voor het eerst in je leven voelde jij leegte. De draak was daar en besloot vanaf dat moment met je mee te reizen.

Het is tijd dat hij verdwijnt. Het wordt tijd voor vrijheid, het is tijd voor jou. Reis je met mij mee?

Liefs,

Changuna

About the author

Ieder mens is als een planeet.
Een wonder en zo vol van geheimen,
over gedrag en wat ons drijft.
Samen met elkaar vormen wij een heelal.


Sarah Changuna Patel is een vrouw van veertig en kijkt graag terug op haar leven tot nu toe. Ze wil graag leren omgaan met de antwoorden die er niet zijn, zelfs niet in de sterren. Ze is wijs genoeg om een diepteduik te maken, want diep onder water zijn de mooie vissen. Haar verhaal gebruikt ze om de wereld mee te geven hoe zij alles ervaren heeft. Vooral vanuit een diep besef dat de wereld altijd mooier is dan je denkt. Ze schrijft brieven naar zichzelf waarin ze oog heeft voor de nurture en de nature. Hierin komt ze oog in oog te staan met leegtes en confrontaties. Oog in oog met de afwezigheid van liefde en de aanwezigheid van liefde.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terug naar het begin HARDCOVER - Een adoptieverhaal uitvergroot

Author:

Sarah Changuna Patel

Category:

Novels

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

05-11-2019

ISBN:

978-94-6389-796-9 / 9789463897969

Price:

€ 24,99

Language

Dutch