Bevrijd uit de schaduw van de ziel

Ann Pype

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit verhaal gaat over het meisje Lia dat op een dag een oude beer ontmoet, Barend. Ze leren elkaar kennen en worden verliefd. Hun leven krijgt een andere wending en betekenis en ze zijn uitsluitend gericht op elkaar. Een tijdlang gaat alles goed, tot op het moment dat Barend zijn grootste wens vervuld wordt en hij een mensenhart krijgt. Dat heeft nadelige gevolgen voor Lia. Zo lijkt het alleen! De beer wil niets meer van haar weten en daarmee stort de wereld in voor Lia. Ze raakt verzeild in totale eenzaamheid, verdriet en ontreddering. Tot ze op een dag de wijze Meester Guanidon ontmoet.

From the book

Lia kwam innerlijk in opstand. Ze wist dat Guanidon gelijk had, maar ze wilde het eigenlijk zelf niet doen. Lia vond het veel te moeilijk en te lastig. Ze zuchtte. Guanidon vervolgde rustig: “Aan jou nu de keuze of je het doet of niet. Niemand kan je verplichten, maar er is een legende die dit beweert en ik weet dat het zo is. Vooraleer de lotusbloem een knop kan vormen en zich kan openen, moet ze zich een weg banen door de modder. Pas dan kan ze de oppervlakte bereiken. Ze moet in de eerste plaats de bereidheid hebben om dat te doen. Misschien heeft ze jaren nodig om vol te houden, moet ze eerst keiharde winters trotseren. Duisternis is haar enige leefwereld op dit moment en daglicht ziet ze nooit. Toch, is er diep in haar iets dat volhoudt en wéét, dat indien ze erin slaagt om de oppervlakte te bereiken, dat haar knop dan geopend zal worden door de kracht van het zonlicht. Wat heel belangrijk is, ook al kan ze de zon niet zien, weet ze zelfs niet wat het is, toch gelooft ze erin! Pas dan zal haar knop kunnen opengaan. Eén voor één zal ze haar blaadjes openen. Het zal een volmaakte bloem zijn die haar innerlijke waarde zal begrijpen en ook zal uitstralen, zonder pretentie. Zelfs al zal er haar niemand zien bloeien, toch zal ze er niet minder door stralen. Haar wortels zijn nu zo stevig verankerd in de aarde, dat ze tegen een stoot zal kunnen, mocht dit nodig zijn. Dit Lia, is de essentie van ‘Alles’. Laat je leven niet afhankelijk zijn van anderen, neem zelf je verantwoordelijkheid op. Kies ervoor om doorheen de modder te ploeteren, met in je achterhoofd steeds het beeld van de volmaakte lotusbloem.

About the author

Ann Pype (1962) heeft gestudeerd voor kinderverzorgster. Ann is moeder van zeven kinderen en oma van negen kleinkinderen. Ann heeft ervaring in stervensbegeleiding en palliatieve zorgen. De reis die het personage Lia heeft meegemaakt, heeft Ann in werkelijkheid ook afgelegd. Deze inzichten komen van pas om mensen uit hun doolhof van conditioneringen te halen en hen een leidraad te geven om bewuster te leven en bevrijd te worden van onnodige ballast.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bevrijd uit de schaduw van de ziel

Author:

Ann Pype

Category:

Novels

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-11-2021

ISBN:

978-94-645-0098-1 / 9789464500981

Price:

€ 20,99

Language

Dutch