Heppie Vegan

Nancy de Heer

Category: Society

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is geschreven voor mensen die overwegen om plantaardig te gaan eten: vleeseters, vegetariërs maar ook veganisten. Iedereen kan iets opsteken van de bespiegelingen over deze eigentijdse, duurzame levensstijl.

Wat kom je als veganist zoal tegen behalve dat je anders gaat eten? Vegan zijn is een levensstijl die verstrekkende gevolgen heeft voor je innerlijke ontwikkeling. Kiezen voor een plantaardige levenswijze creëert meer bewustzijn. Je gaat anders denken, anders tegen de wereld en milieuproblemen aankijken. Maar wat kom je sociaal gezien tegen? Ben je echt zo’n vreemde eend in de bijt, of ligt dat aan je eigen houding? Je kunt je nuttig maken in de nog steeds overheersende vleescultuur, als ambassadeur van plantaardig leven. Praat met mensen over je ervaring maar laat ze in hun waarde. Ieder mens volgt zijn eigen levenspad.

Dit boek geeft je de juiste tools om een gezellige veganist te zijn. Het geeft je inzicht in het omgaan met de vooroordelen over veganisme. Het geeft inzicht in jezelf als mens. Hoe wij mensen geneigd zijn een ander te veroordelen om de keuzes die hij maakt.

Een plantaardige levensstijl blijkt goed te zijn voor de gezondheid, het milieu en onze landbouwdieren. Word ambassadeur van een nieuwe wereld: de plantaardige wereld, met compassie voor je medemens, voor dierenliefde en een schone aarde, dat zorgt voor een tevreden gevoel met oplichtende geluksmomentjes. Word een Heppie Vegan!

From the book

‘Maar wat eet je dan als je geen dierlijke producten eet?’ De kippen-poot zakte op zijn bord en hij pakte een stuk stokbrood. Ik was op een barbecuefeestje van vrienden. Naast mij zat een man die, zo bleek uit zijn gulzige geschrans, een groot liefhebber was van vlees. We raakten aan de praat toen hij me vroeg welk vlees er aan mijn shaslickstick zat. Die kon hij niet vinden.
‘Dat is een veganistische versie. Die liggen op de vegan barbecue,’ had ik gezegd.
‘Oh,’ antwoordde hij en schoof een stukje van me af.
Sommige mensen voelen zich niet op hun gemak als ze weten dat je vegan bent. Wat daarachter zit zou schaamte kunnen zijn want vaak gaan ze de verdediging in en zeggen dingen als: ‘Ik eet ook heel weinig vlees.’ Of: ‘je draagt toch ook leren schoenen?’ Dat veganschoenen niet van leer te onderscheiden zijn mag duidelijk zijn.
Ik probeer mensen zich juist niet ongemakkelijk te laten voelen maar beantwoord wel hun vragen eerlijk. Zo vraagt men vaak naar de reden, waarom ik overgestapt ben op volledig plantaardig eten. Voor mij was de overstap van dertig jaar vegetariër naar veganist uit oogpunt van dierenleed dat in de afgelopen decennia enorm is toegenomen in de vee-industrie. Om de man niet verder in verlegenheid te brengen, en altijd met de hoop dat ik een stuk bewustwording tot stand kan brengen, begon ik over plantaardig eten.

About the author

Sinds haar elfde zet Nancy zich in voor een beter dierenwelzijn. Alle dieren. In 2009 richtte zij stichting Stem voor Dieren op. De opbrengst van dit boek gaat dan ook naar deze stichting.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Heppie Vegan

Author:

Nancy de Heer

Category:

Society

Number of pages:

136

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-12-2019

ISBN:

978-94-638-9835-5 / 9789463898355

Price:

€ 19,50

Language

Dutch