Alleen met Viktor - Liefde tussen waan en werkelijkheid

Clara Mertens

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit was een keerpunt. De ene seconde was de wereld nog dezelfde, de volgende was alles anders. Ook al had Hendrik beslist zich nooit over te leveren aan de willekeur van een vrouw, toch stond hij op het punt precies dat te doen. Van de angstaanjagende gebeurtenissen die later volgden, waren hij en Lexi zich niet bewust.

‘Geef me de kans om zelf te vertellen wat er gebeurd is. Nu ik hier ben, wil ik degene zijn die je eindelijk de waarheid vertelt.’
‘Ik heb in de loop der jaren al zoveel versies van de waarheid gehoord,’ zegt Saar terwijl ze haar moeder in de ogen kijkt.
‘Dan is de tijd gekomen om mijn verhaal te horen. De versie van wat er echt gebeurd is.’

Alleen met Viktor is een psychologische roman die het onverwachte verhaal vertelt van de relatie tussen Vlaanderens bekendste forensische psychiater en zijn bevlogen minnares. De lezer maakt kennis met Lexi Brown, Hendrik Augustijns, en Saar en Thomas Vandesande op een intieme en soms indringende manier. Het verhaalt bewandelt de sinistere wegen van de menselijke natuur.

En dan rest er maar één vraag: wie is Viktor?

From the book

Hij zag haar toen ze de zaal binnenkwam, en hij voelde meteen een vleugje herkenning. Ze was een opvallende verschijning die hij ongetwijfeld al eens eerder had gezien, maar waar? Sommige mannen namen elk detail van een vrouw in zich op in een enkele oogopslag, maar hij was niet zo iemand. Toch was hij ook niet iemand die een gesprek voerde zonder de tegenpartij aan te kijken. Beroepshalve moest hij een geoefend oog en oor hebben voor nuances in lichaamstaal en woordkeuze. Elke beweging van de handen, elke onbewuste knik van het hoofd of aarzeling bij het spreken kon een andere waarheid aan het licht brengen. Maar hoe getraind hij ook was in het waarnemen van variaties in intonatie, hij zou je naderhand niet kunnen zeggen welke kleur de ogen van zijn gesprekspartner waren, laat staan of ze nu een broek of een rok droeg.

Ze wist zeker dat ze hem hier nog nooit eerder had gezien. Terwijl ze wachtte tot er een ligstoel vrijkwam, zag ze hoe hij glimlachte naar de verpleegster die de naald in zijn arm stak. De jonge vrouw bloosde, en omdat ze haar haar met een elastiekje in een strakke staart naar achteren had gebonden, had ze niets om achter te schuilen. Stiekeme charmeur, dacht ze. Zit jij hier even een jong meisje op te vrijen. Hij zei iets, en het meisje knikte en toonde hem de gouden ring aan haar linkerhand.
Hij was duidelijk recht van zijn werk hier naartoe gekomen. Hij had een donker pak aan, en het bovenste knoopje van zijn hemd was losgeknoopt. Een das droeg hij niet. Ze beeldde zich in hoe hij die meteen had uitgetrokken aan het einde van zijn lange werkdag. Hij straalde het soort chique nonchalance uit dat ofwel ingestudeerd was, ofwel volkomen natuurlijk. Welk van de twee was het bij hem?

About the author

Clara Mertens durft zich sinds de publicatie van haar eerste roman in 2013 voorzichtig auteur te noemen. Maar ze is ook moeder, echtgenote en ambtenaar van milieu en mobiliteit. Clara was al van jonge leeftijd besmet met de schrijfmicrobe, goot haar fantasie in verhalen en haar leven in dagboeken, maar het duurde tot haar opleiding Literatuur en Media in Leuven voor ze wist dat ze romans wilde schrijven. Met alle gevolgen van dien.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alleen met Viktor - Liefde tussen waan en werkelijkheid

Author:

Clara Mertens

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-12-2019

ISBN:

978-94-638-9875-1 / 9789463898751

Price:

€ 20,50

Language

Dutch