Seafire

Jozef Hoff

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1940, de Tweede Wereld oorlog. Een jonge zeemachtpiloot meldt zich op een luchtmachtbasis om daar te wachten op zijn vliegdekschip. Hij vecht mee met de luchtmachtpiloten. Hij wordt bekend bij de vijand als een ridderlijke maar gevaarlijke gevechtspiloot in zijn Seafire. Dan leert hij een beeldschoon meisje kennen en een romance is geboren. Tot hij boven België wordt afgeschoten door luchtafweer. Hij redt zich met zijn parachute, maar verliest zijn geheugen bij de val.

From the book

Niet ver van haar stond een zeer mooi, wit paard, dat met grote ogen naar hem keek, de oren gespitst. Almachtig, wat een mooi dier, dacht Julen. Hij legde de hengel aan de waterkant en liep naar het paard.
“Hé! Wat ben je een mooi meisje ...” Hij streelde haar zachte en glanzende hals, prevelde zachte woorden in haar oor. Het dier luisterde met spitse oren naar hem, het scheen hem aardig te vinden. De merrie legde haar hoofd op zijn schouders en genoot duidelijk van het fluisteren en strelen.
“Hé! Ik ben hier ook nog! Kun je alsjeblieft die stomme haak uit mijn haar halen, als je tenminste de tijd hebt?” Julen draaide zich naar het meisje. “Dat was zeer dom van je ...”
“Wat bedoel je: dom? Dat je die haak in mijn haar hebt laten vliegen ... Wie is hier dom? Jij zou ik denken!”
“Iemand met een beetje gezond verstand gaat nooit achter een vliegvisser staan.”
Ze staarde hem kwaad aan. “Je bent hier op privéterrein, zonder toestemming mag je hier niet zijn en zeker niet om te vissen! Haal nu die stomme haak van je uit mijn haar. Ik durf het niet, ik vrees dat ik het alleen maar erger maak.”
Julen lachte. “Daar moet ik je gelijk in geven. Wacht, ik haal een schaar.”
Het meisje keek bedachtzaam. “Een schaar? Wat ga je daarmee doen?”
“Ik zal de haak uit je haar moeten knippen. Hou dan je hoofd stil, ik zou niet graag in je hoofd knippen.”
“Mijn haar knippen! Ben je gek? ik wil geen kale plek op mijn hoofd, verzin maar wat anders.”
De situatie begon Julen te vervelen. Hij was hier om te vissen, niet om ruzie te maken met een domme vrouw.
“Ik verzin niets, dame. Ik ga de lijn door knippen, dan kun je naar huis met de haak in je haar. Adieu.”
Hij knipte de lijn door, koos een nieuwe vlieg, knoopte die aan de haak en liep terug het water in. Hij was haar al vergeten.
Maria, zoals ze heette, staarde met grote ogen naar Julen, die daar rustig in het water stond te vissen alsof ze niet bestond. Ze keek aandachtig en onderzoekend naar hem. Hij is wel aardig, dacht ze, mooi kort asblond haar, bruine ogen, niet overdreven maar stevig gebouwd. Zijn gelaat was niet dat van een Adonis, maar wel mooi op een mannelijke manier. Hij leek iemand op wie je kon bouwen en die je kon vertrouwen en hij was zeker geen mooiprater, zoals de jonge mannen die ze kende en die in feite niets voor haar betekenden. Ze herkende en voelde aan dat hij een sterk karakter had en niet met zich liet sollen, zelfs niet door een mooie vrouw. Ze bekeek hem nu met andere ogen en besloot: het is een mooie jonge man en ik heb spijt van mijn gedrag. Hij heeft gelijk, men gaat niet achter een vliegvisser staan.

About the author

Hij was nooit lang thuis, beleefde vele jaren op zee en dwaalde rusteloos rond in Europa en Indonesië. Hij woonde verschillende jaren in Spanje en Indonesië. Terug in België besloot hij dat het genoeg was en settelde hij. Toen hij de tijd en de rust had, begon hij zijn fantasie op papier te zetten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Seafire

Author:

Jozef Hoff

Category:

Novels

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-02-2020

ISBN:

978-94-6389-969-7 / 9789463899697

Price:

€ 20,99

Language

Dutch