Cover voorkant
Chronisch gezond - Recept voor een vitaal leven
Chronisch gezond - Recept voor een vitaal leven

Chronisch gezond - Recept voor een vitaal leven

Cors van den Berg


€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We leven in de omgekeerde wereld. In plaats van gezonde, verse, onbewerkte voeding, eten we moderne ongezonde bewerkte, geraffineerde voeding. Daar weet ons lichaam geen raad mee, daarom worden we ziek.
Dus gaan we naar de huisarts, die een verwijsbriefje uitschrijft, waarmee we bij de apotheek gratis en voor niks – synthetische, in plaats van plantaardige – pillen af kunnen halen.
Deze pillen maken ons niet beter, maar houden ons juist ziek. Met name dankzij de bijgeleverde bijwerkingen, omdat we daar weer andere medicijnen voor nodig hebben. Zo blijft de winkel draaien.
Dankzij al die verschillende verslavende medicijnen, raakt ons lichaam helemaal van slag, en worden we – zoals dat heet - chronisch ziek. Dat betekent dat iemand zo ziek is, dat hij niet meer beter wordt (maar wel nog heel lang kan leven).
Zo ziet de omgekeerde wereld eruit. In dit boek wordt uitgelegd hoe het zo ver heeft kunnen komen, welke partijen daarbij betrokken zijn en welke natuurlijke alternatieven je hebt...

From the book

Sinds enige decennia kennen we twee soorten voeding: onbewerkte, natuurlijke voeding en bewerkte, onnatuurlijke voeding. Onbewerkte, natuurlijke voeding bevat gezonde voedingsstoffen die ons lichaam herkent als ‘levende’ voeding. Dat versterkt ons immuunsysteem. Omdat we zo al miljoenen jaren hebben gegeten en gedronken, is ons lichaam daaraan gewend geraakt.
Bewerkte, onnatuurlijke industriële voedingsproducten daarentegen, zitten vol met stoffen, die ons lichaam niet als voeding herkent. Daardoor worden we ziek. Sinds enkele decennia stopt de industrie die er kunstmatig in. Bijvoorbeeld omdat het voedingsproduct daardoor langer houdbaar blijft, beter smaakt of een mooiere kleur krijgt. Maar vooral omdat de consument het daardoor eerder zal kopen en er meer van zal eten.
Dat heeft alles te maken met het verdienmodel van de voedingsindustrie. Dat is gebaseerd op zo veel mogelijk omzet, zo weinig mogelijk kosten en dus zo veel mogelijk winst. Daarmee worden de aandeelhouders tevreden gesteld. Helaas gaat dat niet perse, zoals we later zullen zien, samen met onze gezondheid.
Hoe maak je winst? Door de prijs zo laag mogelijk te houden, in ieder geval lager dan die van de concurrent. Als je daarnaast de kosten zo laag mogelijk weet te houden, blijft er een hoger winstpercentage over. Die kosten houden de voedingsbedrijven laag door hun producten te vullen met spotgoedkope stoffen, zoals geraffineerde suiker en tienduizend andere stoffen. Dat is dan ook meteen de belangrijkste reden dat ze deze stoffen gebruiken, en niet de gezonde, natuurlijke stoffen. Hoewel we allemaal weten dat goedkoop doorgaans duurkoop is, telt dat kennelijk niet voor iets belangrijks als voeding.

About the author

In 2004 verscheen het eerste boek van Cors van den Berg, een roman: In Plaats van Bloemen gaat over wat seksueel misbruik in samenhang met het geloof met je kan doen.
Nadat hij de Voedselzandloper had gelezen, wist hij wat zijn missie was. Omdat hij met zijn vrouw hun kleinkind van toen vier opvoedde, begon hij zijn eigen onderzoek naar de producten die zijn kleinzoon toegestopt kreeg. Hij viel van de ene verbazing in de ander. Dat moest iedereen weten. Het resultaat: Niet Te Verteren (2015). Vlak daarna (2016) kwam een zakboekje: Met Gezond Oud Worden Kun Je Niet Vroeg Genoeg Beginnen. En nu is er Chronisch Gezond, een recept voor een vitaal leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Chronisch gezond - Recept voor een vitaal leven

Author:

Cors van den Berg

Category:

Popular Science

Number of pages:

266

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-03-2020

ISBN:

978-94-640-3112-6 / 9789464031126

Price:

€ 22,99

Language

Dutch