De Tien Beginselen inzake De Drie Wetenschappen - Een kennismaking met fiqh, ʿaqīda en taṣawwuf

Harun Verstaen

Category: Religion
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De basis en inspiratie voor dit boek kunnen worden herleid tot de bekende "Hadith Jibril" waarin de Profeet Mohammed -vrede zij met hem- bij een ontmoeting met de engel Gabriël aan zijn metgezellen uitlegde uit welke dimensies de islam bestaat en wat islam, iman en ihsan precies inhouden. Deze drie dimensies hangen samen met drie wetenschappen. Middels de tien beginselen, zoals toegelicht in dit boek, verkrijgt de student van kennis in korte tijd een goed overzicht en noodzakelijke kennis van de wetenschappen van fiqh, ʿaqīda en taṣawwuf en welke teksten in dit verband bestudeerd kunnen worden.

From the book

Allah zegt in de Heilige Koran (2:189): ‘Betreed dus de huizen gewoon via de deuren.’ Degene die een (islamitische) wetenschap wil leren en/of bestuderen dient deze wetenschap via de juiste deur te betreden en alleen dan zal hij slagen in wat hij van plan was (met het leren en/of bestuderen van deze wetenschap). De tien beginselen zijn een fundamenteel startpunt om te beginnen met de studie van de islamitische wetenschappen en één van de juiste deuren om dit “huis” van de islamitische wetenschappen te betreden. Traditioneel gezien werden deze tien beginselen aan beginnende studenten van kennis onderwezen alvorens ze begonnen met de studie van een bepaalde islamitische wetenschap. Helaas starten veel islamitische lessen tegenwoordig niet (meer) met deze tien beginselen. Naar mijn bescheiden mening zou het goed zijn als het onderwijzen van de tien beginselen (weer) deel gaat uitmaken van de curricula en syllabi van islamitische scholen en instituten. Middels dit boek hoop ik met de wil van Allah ﷻ een aanzet te geven tot de herleving van het onderwijzen van deze tien beginselen, alsmede de herleving van de traditie van de wijze van onderwijs door de ʿulamā in de afgelopen eeuwen.

About the author

Harun Verstaen is afgestudeerd als jurist en werkzaam binnen de rechtspraak. In zijn vrije tijd is hij vertaler (Eng.-Ned.) en proeflezer. In 2004 werd hij, drie jaar na het schrijven van zijn afstudeerscriptie over de toepassing van de sharīʿa in Soedan, op 28-jarige leeftijd moslim. Sindsdien houdt hij zich bezig met het bestuderen van de islam en de Arabische taal, zowel op academisch niveau als op traditionele wijze, bij diverse islamitische instituten en docenten in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft hij diverse islamitische boeken en teksten vertaald die zijn gepubliceerd door verschillende uitgevers, waaronder het bekende werk ‘Onze Meester Mohammed’ en de ‘Alomvattende Boodschap’.

Reviews

2020-02-17 18:47:03 | By: Samra | Rating:
One of its kind en een musthave voor elke zoeker naar kennis!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tien Beginselen inzake De Drie Wetenschappen - Een kennismaking met fiqh, ʿaqīda en taṣawwuf

Author:

Harun Verstaen

Category:

Religion

Number of pages:

120

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-02-2020

ISBN:

978-94-638-9963-5 / 9789463899635

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)