Het kastenstelsel van Creditia - Boek 1: de Harts-Test

Maarten Kruizinga

Category: Fantasy

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit eerste deel van de serie: het Kastenstelsel van Creditia, maken we kennis met Leonel en Sarah Fordwell, de grootste opstandleiders die het verzet ooit heeft gekend. Zij hebben ingebroken in het paleis van de wrede president Meniel Xen en hebben daar zijn geheime gegevens gedownload. Zelf werden zij tijdens deze inbraak gepakt, maar hun dochtertje, Vaiana, wisten zij net op tijd te laten ontsnappen met de gestolen gegevens. Daarna zijn Leonel, Sarah, Vaiana en de geheime gegevens van de president, nooit meer gezien. Maar intussen herrijst er nieuwe hoop voor de arme bevolking van Creditia. Een jonge slavin vecht voor haar vrijheid in de Harts-Test. Een groep rebellen zoekt naar Vaiana Fordwell, maar wordt daarbij dwars gezeten door generaal Ezra Xen, de zoon van de president. En een jonge cadet vlucht van de militaire academie omdat minister Falendur uit is op wraak nadat hij erachter was gekomen dat de vader van de cadet een spion was voor de rebellen.

From the book

Hij pakte vervolgens mijn linkerhand beet en trok me met zich mee van het festivalplein weg. Ik wierp onderweg nog een blik achterom om te zien of we gevolgd werden. Maar de ordebewakers waren alleen bezig met het verzorgen van hun generaal. Ze wisten dat het hun de kop kostte als de zoon van de president iets overkwam. Het kwam ons goed uit dat we nu geen achtervolgers hoefden af te schudden.
“Ik ben Cassian trouwens,” zei hij onder het rennen door. “Wat is jouw naam?”
“Ik heet Vaiana,” antwoordde ik. Hij trok een wenkbrauw op waardoor ik wist dat hij die naam eigenaardig vond, maar waarom wist ik niet.
“Vaiana hoe?” vroeg hij verder.
“Ik heb geen achternaam,” antwoordde ik. Net als alle slaven en slavinnen had ik alleen een voornaam. Gewoon Vaiana.
“Oké, Vaiana. Blijf dicht bij me. Generaal Xen is nooit alleen en moet versterking in zijn buurt hebben. Ik zorg dat je niets overkomt. Vertrouw me.”
Ik kende deze jongen niet, maar desondanks vertrouwde ik hem nu al mijn leven toe. Cassian en ik renden door de uitgestorven straten van het lage kastedistrict. Hij wierp af en toe een blik naar achteren om op achtervolgers te controleren.

About the author

Maarten Kruizinga is geboren 2001 in Amsterdam en heeft de middelbare school doorlopen in Ermelo. Van jongs af aan wordt hij gefascineerd door verhalen als Avatar met The Last Airbender en de vervolgserie Legend of Korra. Dat vormde ook de inspiratie voor zijn Creditia-serie. De tekeningen van de karakters en de omslagtekening zijn ook zijn ontwerp. Aan de hand van de misstanden in het Kastenstelsel van Creditia pleit de schrijver voor een rechtvaardigere wereld. Zijn personages weten hieraan op een boeiende en overtuigende wijze vorm te geven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het kastenstelsel van Creditia - Boek 1: de Harts-Test

Author:

Maarten Kruizinga

Category:

Fantasy

Number of pages:

242

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-03-2020

ISBN:

978-94-6403-102-7 / 9789464031027

Price:

€ 21,50

Language

Dutch