Cover voorkant
TYPISCH DICK HOEDEMAN
TYPISCH DICK HOEDEMAN

TYPISCH DICK HOEDEMAN

Dick Hoedeman

Categorie: Biografieën

€ 19,95

Gratis verzending

Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Bestel bij de auteur

Samenvatting

Na een aantal zware depressieperiodes waarin hij de grip op zijn dagelijkse leven verloor, was hij wel in staat om zich zijn diagnose eigen te maken en hier zelfs de humor van in te zien. Neem een kijkje in het hoofd van iemand met intelligentie, eigenheid en een tikje ondeugd.

Uit het boek

Veel genoegen heb ik beleefd aan het schrijven van dit boek. Mijn vader Jan Gerrit van beroep rechercheur was ondermeer docent welsprekendheid. Mijn moeder Tine gebruikte een eigen jargon in ons 5-persoons gezin. Van beiden ontving ik zeker en vast genetische doorgiften in mijn brein. Met mijn vorm van autisme werden mijn gevoelsignalen versterkt tijdens het schrijfproces. Ook kwam ik 2 maal uit depressieve perioden met een duur van in totaal 6 jaar. Na de tweede, en langste depressieperiode wist ik, dat mijn leven anders zou gaan worden. Mijn schrijfdrift kwam weer versterkt op gang. Tijdens het schrijven zweef ik met klassieke muziek als op een roze wolk.
Ik draag dit boek op aan mijn 3 kinderen Judy, Joanne en Daniel, kleinkinderen Josha en Dion en zeker ook aan mijn vriend mr. dr. Theo Florentius Kremer oud-klasgenoot van de H.B.S., jaar 1966. Hij bleef mij met zijn vriendschap trouw en hij heeft zijn waardering uitgesproken voor mijn schrijftalent.
Ik ben ook blij met de inzet van Pieter, mijn literair assistent en met Paul zijn taalkundig commentaar.
Bettine uit Hilversum dank ik ook voor haar stimulans tot schrijven in mijn 2e postdepressieve genezingsperiode.


Dick Hoedeman
Zwolle, mei 2019

Over de auteur

Dick Hoedeman is de schrijver van dit autobiografische boek. Op 67-jarige leeftijd kreeg hij enigszins onverwacht de diagnose ASS. Wanneer het leven hem "overkomt" is de pen voor hem het medicijn naar herstel.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

TYPISCH DICK HOEDEMAN

Auteur:

Dick Hoedeman

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

100

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Verschijningsdatum:

30-01-2020

ISBN:

978-94-638-9894-2 / 9789463898942

Vaste prijs:

€ 19,95

Taal

Nederlands