Cover voorkant
Overwinnen met je ziel - Bestrijd je angst, P.T.S.S., depressie en emoties
Overwinnen met je ziel - Bestrijd je angst, P.T.S.S., depressie en emoties

Overwinnen met je ziel - Bestrijd je angst, P.T.S.S., depressie en emoties

Joop (Joshua) Baudewijns

  • (1)

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sla je muur kapot en begin opnieuw te bouwen! Soms raak je de draad kwijt door alle prikkels, conditionering die je bezit en gebeurtenissen in je leven. Als je niet meer weet waar je moet beginnen, en het leven heeft je bij de lurven, wanneer emoties jou de baas zijn en je jezelf niet meer herkend in de spiegel, start dan opnieuw door je denken te veranderen. In dit boek krijg je alle informatie die nodig is om hiermee aan de gang te gaan! We starten met een uitspraak van één van mijn beste vrienden: Dirk den Hollander. "Anders kijken is anders zien"

From the book

Jij denkt, dat je bent wat je denkt. Met andere woorden: wat anderen tegen je verteld hebben over jou, is nu jouw denkbeeld over jezelf. Dit op zichzelf staande feit is geen waarheid. Je hebt een opsomming van denkbeelden van anderen bij elkaar verzameld, en daarvan heb je een beeld gecreëerd van wie jij denkt te zijn. Maar je bent niet je denkgeest!
De denkbeelden van anderen zijn niet objectief en allemaal onderhevig aan wat hun eigen voorgeschiedenis is. Ook hun manier van waarnemen speelt mee in de feedback die ze jou gegeven hebben over jezelf.
Jouw denkgeest heeft een vast gevormd patroon gebouwd over wie jij op dit moment denkt te zijn.
Deze accumulatie van feedback die je hebt ontvangen, vormt nu je zelfbeeld. In wezen is dit illusie, omdat alles verandert en jij in werkelijkheid geen vaste vorm bezit noch kan bezitten.
In werkelijkheid kun je elke karakteristiek van jezelf aanpassen, als je de controle durft te nemen over wie jij wilt zijn. Je kunt je eigen persona opbouwen zoals je dat wenst.
Je hoeft alleen maar de gedachte centraal te stellen over wie of wat je wilt zijn en jezelf op deze wijze te gedragen. Dat zal niet lukken zonder vallen en opstaan.
Je zult ook bereid moeten zijn om afscheid te nemen van het beeld dat je over jezelf hebt verzameld en de moed moeten opbrengen om de waarheid te accepteren. De ontkenning van je vergissingen zal een grote rol spelen in de tijd van slagen. Je hebt verschillende vergissingen begaan waardoor je nu denkt dat je gefaald hebt om de persoon te worden die je wilt zijn.
Het gecumuleerde zelfbeeld is nu de blokkade die je verhindert de persoon te zijn die je wilt zijn.
Dit komt, omdat je bent gaan geloven dat je kunt falen. Maar je kunt niet falen, tenzij je gelooft dat je kunt falen en het geloof in falen nu je leven beheerst.
Het falen dat je hebt ervaren, is gemaakt om van te leren.

About the author

Joshua Joop Baudewijns is een man met een rugzak. Een moeilijke jeugd en een soortgelijke ‘jongvolwassenheid’. Op zijn achttiende werd hij militair en veertien jaar later verliet hij defensie. PTSS, agressieregulatiestoornis, hoge kwetsbaarheid, depressie, bindingsangst, verlatingsangst, jeugdtrauma kwamen naar boven borrelen. Allemaal labels die hem toegeschreven zijn. Labels die in wezen niet bestaan. Volgens alle psychologen en psychiaters die hem toegewezen werden, zou hij hiermee moeten leren leven. Maar dat heeft hij nooit geaccepteerd. Daarom besloot hij psychologie te gaan studeren.

Reviews

2020-07-24 15:58:24 | By: Francien | Rating:
Een verborgen verleden wat zich langzaam deed ontrafelen door je eigen kracht, de hamer mag neer, de zoektocht blijft, zo groei je met het leven mee, de stroom brengt je verder.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Overwinnen met je ziel - Bestrijd je angst, P.T.S.S., depressie en emoties

Author:

Joop (Joshua) Baudewijns

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

68

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-02-2020

ISBN:

978-94-638-9983-3 / 9789463899833

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)