Salto naar het Leven

Berthe Korvinus

Category: Biographies

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood.
Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is geweest. Mijn herkennen van situaties, gevoelens en ervaringen van mensen in onderdrukte posities blijkt vrij groot te zijn en opgemerkt te worden. Mijn moeder was mijn grote voorbeeld door haar positieve kracht. Deze trof ik ook aan bij veel vrouwen uit derde wereldlanden. Ondanks armoede, geweld en martelingen namen zij het heft in eigen handen.
Dit boek geeft mijn reis door mijn leven en de wereld weer. En hoe dit een positieve wisselwerking op elkaar heeft, ondanks vele negatieve ervaringen.

From the book

About the author

Berthe Korvinus (Keboemen, Nederlands-Indië, 1938) heeft haar sporen verdiend in het opkomen voor vrouwen wereldwijd via ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Zij initieerde de campagne tot vrijlating van een Filippijnse politieke gevangene, begeleidde het eerste slachtoffer van vrouwenhandel dat een proces voerde in de Filippijnen en zij was mede-oprichtster van de Mondiale Alliantie tegen Handel in Vrouwen (Chiang Mai, Thailand, 1994).
Korvinus kreeg de Harriët Freezerring 1996 van het maandblad Opzij voor haar strijd tegen vrouwenhandel en opkomen voor de ‘troostmeisjes’ tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Salto naar het Leven

Author:

Berthe Korvinus

Category:

Biographies

Number of pages:

210

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

16-01-2020

ISBN:

978-94-6389-434-0 / 9789463894340

Price:

€ 20,99

Language

Dutch