Koster Kronieken - Voorvaders van families Koster - 1620 — 2020

Jan Koster

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Er leven vele tienduizenden met de naam Koster in Nederland. In dit boek beschrijft Jan Koster het leven van tien voorvaders en van zijn stamvader. Vele Koster’s zullen van hen afstammen. Het begint met Harmen Harmens Coster in 1620. Later gaat men zich Koster noemen. Van alle voorvaders worden bewijzen getoond over geboorte, huwelijk, werk, kinderen en dood. Waar bevonden zij zich en wat deden zij waarschijnlijk? Wie konden zij daar ontmoeten? Wat gebeurde er rondom hen, en wat in Nederland en de wereld? Door alles verhalend te beschrijven, wordt de informatie op toegankelijke en vermakelijke wijze bij de lezer gebracht. Het resultaat is een waardevolle kroniek dat een zeer informatieve ode vormt aan alle families Koster.

From the book

I Harmen Harmens Coster circa 1620 – 16??
Een koude oostenwind die zijn lichaam verkilde en hem deed verlangen naar zijn vrouw Griete. Zijn knieën en gewrichten deden best wel pijn. Harmen stond moeizaam op van het langdurig werken op zijn land en keek naar de kerkklok die in de verte zichtbaar was. Over een uur moest hij in Lengerich zijn om de dienst voor te bereiden en de kerkklokken te luiden. De predicant was weliswaar niet al te moeilijk, maar te laat beginnen was uit den boze en kon, zoals eens bij een voorganger was gebleken, een reden zijn voor ontslag.
En Harmen had de extra inkomsten als coster van de kerk nodig, vooral ook nu zijn vrouw Griete dolgraag een eerste kind wilde. Ook de opbrengsten van zijn land en van zijn vee vielen helaas wat tegen.
Na weer een lange dag op het land komt Harmen vermoeid thuis.
De schemering valt snel en de vogels zoeken hun nesten al op.
Griete komt hem opgewonden tegemoet snellen, vliegt hem om de nek en kust hem hartstochtelijk. Ik ben in verwachting roept ze uit. Griete was toen 25 jaar, maar voor de bijna 30 jarige Harmen kwam dit als een godsgeschenk, en werden zijn vele gebeden eindelijk verhoord.

        II    Jan Harmens Coster        1650 – 1702
Jan Harmens bleek onder een goed gesternte geboren. De vroedvrouw zei zelfs dat hij met de helm geboren was, en toen Griete vroeg wat dat betekende , legde zij uit dat een deel van de vliezen nog om zijn hoofd zat.
"Jan Harmens zal hierdoor een gelukskind worden" zei ze, met een goede gezondheid en latere voorspoed.
Harmen en Griete hoorden alles glunderend aan en bewonderden hun mooie en gezonde zoon Jan Harmens.
Sommigen anderen echter zagen het geboren worden met de helm als nadelig of zelfs als een vloek, die men beter af kon wenden. Voor de zekerheid verbrandde de vroedvrouw daarom “de helm”, waardoor deze zijn eventuele verkeerde eigenschap verloor. Je kon niet voorzichtig genoeg zijn.

About the author

Jan Koster wilde altijd al weten wie zijn voorvaders zijn. Na onderzoek kwam hij tenslotte bij zijn stamvader Harmen Harmens, die zich rond 1620 ook Coster noemde.
Tienduizenden Koster’s en Coster’s stammen wellicht van hem en de tien volgende voorvaders af. Er volgde meer dan een jaar research naar bewijzen van woonplaats, geboorte, huwelijk, werk, kinderen en overlijden. Waar bevonden zij zich en wat deden zij waarschijnlijk? Wie konden zij daar ontmoeten? Wat gebeurde er rondom hen, en wat in Nederland en de wereld? Alle bewijzen en waarschijnlijkheden zijn in dit boek te vinden.
Jan Koster werd begin 1942 geboren in het door Japan bezette Nederlands-Indië. Na zijn opleiding in Nederland volgde een loopbaan in de automatisering. Een gelukkig huwelijk, twee zonen en vijf kleinkinderen zorgen ervoor dat de Koster stamboom voortgezet zal worden.

Reviews

2020-08-10 16:47:51 | By: Hilko Koster | Rating:
Een geweldig leuk boek, temeer omdat Jan (auteur) en ik gemeenschappelijke voorouders hebben. Mijn stamboom is rijkelijk aangevuld met de mooie verhalen van Jan. Bedankt daarvoor. Mijn overgrootvader was Evert Koster, zoon van Hendrik Freeks kunst Koster en een broer van de overgrootvader van Jan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Koster Kronieken - Voorvaders van families Koster - 1620 — 2020

Author:

Jan Koster

Category:

Biographies

Number of pages:

170

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-06-2020

ISBN:

978-94-640-3241-3 / 9789464032413

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)